FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREBAČKI PREHRAMBENI FAKULTET SPREMAN PRUŽATI POMOĆ VINARIMA

ZAGREB, 13. svibnja (Hina) - O kakvoći vina u skladu s propisima Europske unije, te o tehnološkom utjecaju na dozrijevanje i aromu vina, govorili su danas na prvom Međunarodnom sajmu vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo dr. Ekkehard Clauss i dr. Gordana Konja sa Zagrebačkog prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. U ekonomski razvijenom svijetu vino se ne može zamisliti bez parametra kakvoće i arome, rekla je dr. Gordana Konja. Na aromu utječe uzgoj vinove loze, prerada grožđa, proizvodnja i distribucije vina, izjavila je i dodala da cijeli taj proces treba "držati pod kontrolom". Pri zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu djeluje "Projektna grupa" priznatih stručnjaka sa svrhom pružanja pomoći hrvatskoj industriji za uvođenje i osiguranje standarda kakvoće ISO 9000, napomenuo je dr. Ekkehard Clauss, savjetnik na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Prošlih nekoliko godina stručnjaci Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta izrađuju banku podataka arome vine u suradnji s vodećim svjetskim stručnjacima Francuske, Njemačke i Amerike, napomenula je dr. Konja. Dodala je da je Fakultet opremljen i osposobljen za pružanje pomoći hrvatskim vinarima u proizvodnji vina, u skladu sa zahtjevima osiguranja kakvoće europskog tržišta. (Hina) bma mc 131600 MET may 95 13HHMM MET may 95

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙