DUBROVNIK, 2. travnja (Hina) - Dubrovačka pučka kuhinja počela je s radom 1. veljače 1992. godine priređujući 380 obroka dnevno, do danas je izdala 600.000 obroka i preradila 467 tona namirnica, istaknuto je na današnjoj sjednici
dubrovačkog Gradskog poglavarstva. Broj od početnih 1380 korisnika smanjio se nakon povratka dijela dubrovačkih prognanika u oslobođena naselja i osposobljene hotele u Župi dubrovačkoj, dubrovačkom primorju i Konavlima.
DUBROVNIK, 2. travnja (Hina) - Dubrovačka pučka kuhinja počela je s
radom 1. veljače 1992. godine priređujući 380 obroka dnevno, do danas
je izdala 600.000 obroka i preradila 467 tona namirnica, istaknuto je
na današnjoj sjednici dubrovačkog Gradskog poglavarstva. Broj od
početnih 1380 korisnika smanjio se nakon povratka dijela dubrovačkih
prognanika u oslobođena naselja i osposobljene hotele u Župi
dubrovačkoj, dubrovačkom primorju i Konavlima. #L#
Poslovanje pučkih kuhinja u Dubrovniku temeljilo se na
dobrotvornim prilozima i dragovoljnom radu, uz financijsku pomoć Grada
i Županije. U 1995. pripremljena su 33.840 obroka, odnosno 2.820
obroka mjesečno. Budući da se broj donatora ove godine smanjio, u
Gradskom poglavarstvu smatraju da bi rad pučke kuhinje trebalo
promijeniti. Hranu sada primaju 94 osobe, što godišnje stoji 338.400
kuna, a u gradskom je proračunu za 1996. za tu namjenu predviđeno samo
200.000 kuna. Stoga Gradsko poglavarstvo smatra da bi Vlada i Županija
trebale pokriti razliku kako bi pučka kuhinja u Dubrovniku mogla
nastaviti s radom.
(Hina) šh mć
021418 MET apr 96