WASHINGTON, 17. listopada (Hina/AFP) - Više od polovice američkih radnika svoj svakodnevni ručak pojede za manje od petnaest minuta, često i za upravljačem automobila ili na samom radnom mjestu, stoji u rezultatima ankete provedene po
narudžbi lanca restorana brze prehrane Kentucky Fried Chicken.
WASHINGTON, 17. listopada (Hina/AFP) - Više od polovice američkih
radnika svoj svakodnevni ručak pojede za manje od petnaest minuta,
često i za upravljačem automobila ili na samom radnom mjestu, stoji u
rezultatima ankete provedene po narudžbi lanca restorana brze prehrane
Kentucky Fried Chicken. #L#
Pedeset i pet posto Amerikanaca ručak obavi za manje od petnaest
minuta, prema rezultatima ankete dovršene u kolovozu. U veljači 1996.
godine prosječno trajanje ručka bilo je 29 minuta.
Osim toga, 42 posto zaposlenih jede za upravljačem automobila ili na
radnom mjestu, umjesto u kantini ili u restoranu. Oko dvije trećine
Amerikanaca jednom ili dva puta tjedno odriče se ručka, a samo njih 8
posto ručku posvećuju sat vremena, kako nalaže tradicija.
Ispitivanje je provela tvrtka Market Facts, a mnogi ispitanici kažu
da skraćuju vrijeme za ručak kako bi bili uspješniji na poslu ili kako
bi mogli obaviti kupovinu.
(Hina) rug bnš
170243 MET oct 97