ZAGREB, 30. rujna (Hina) - Mesna industrija Danica, iz sastava koncerna Podravka, ovih je dana u svojoj Tvornici kobasičarskih i suhomesnatih proizvoda započela s proizvodnjom nove vrste hamburgera - tzv. danburgera te tako proširila
svoj proizvodni asortiman, objavila je ta tvrtka.
ZAGREB, 30. rujna (Hina) - Mesna industrija Danica, iz sastava
koncerna Podravka, ovih je dana u svojoj Tvornici kobasičarskih i
suhomesnatih proizvoda započela s proizvodnjom nove vrste hamburgera -
tzv. danburgera te tako proširila svoj proizvodni asortiman, objavila
je ta tvrtka. #L#
Prodaja danburgera će se u početku organizirati suradnjom s velikim
kupcima i restoranima, a proizvodit će se u paketu od jednog i tri
kilograma.
Proizvodnja je u toj Daničinoj tvornici u stalnom porastu, a mjesečno
se povećava do 30 posto u odnosu na prošlu godinu, ističu u tvrtki.
Tijekom lipnja, primjerice, proizvedeno je 135 tona raznih proizvoda,
dok se do kraja godine planira proizvesti 1950 tona.
Cilj poslovodstva Danice je da se u potpunosti iskoriste proizvodni
kapaciteti te tvornice koji su na razini 3000 tona. Također, tvrtka će
nastojati da njezini proizvodi budu zastupljeni na cijelom hrvatskom
tržištu, unatoč jakoj konkrenciji domaćih mesnih industrija.
Lani je u mesnoj industriji Danica uloženo 17,8 milijuna kuna, i to
najvećim dijelom u dovršavanje i puštanje u rad tvornice za proizvodnju
kobasičarskih i suhomesnatih proizvoda, te manjim dijelom za rekonstrukciju
klaonice. Ta je mesna industrija prošle godine proizvela 14.474 tone
proizvoda ili 20 posto manje nego 1995. godine, dok je prodaja smanjena
za 24 posto.
Unutar grupe Podravka Danica je prošle godine ostvarila najveći
gubitak u visini od 54 milijuna kuna. Budući da je cijela grupa
Podravka u procesu restrukturiranja i okretanju ka profitabilnijem
poslovanju, trenutačno se rješavaju i poteškoće u Danici na što
ukazuju postignuti rezultati poslovanja u prvom polugodištu.
(Hina) mk sbo
301018 MET sep 97