BIZOVAC, 4. lipnja (Hina) - U Bizovačkim toplicama danas je otvoren sajam hrane, pića, ugostiteljske opreme i gastronomije "Gastro", na kojemu će svoje proizvode i usluge do 7. lipnja predstaviti 67 izlagača iz svih krajeva Hrvatske.
Danas je počeo i skup "Pro-Hot", sastanak hrvatskih proizvođača i hotelijera.
BIZOVAC, 4. lipnja (Hina) - U Bizovačkim toplicama danas je otvoren
sajam hrane, pića, ugostiteljske opreme i gastronomije "Gastro", na
kojemu će svoje proizvode i usluge do 7. lipnja predstaviti 67
izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Danas je počeo i skup "Pro-Hot",
sastanak hrvatskih proizvođača i hotelijera. #L#
U sklopu sajma održat će se sjednica predsjedništva Hrvatskog
udruženja hotelijera te stručni skup gastronoma toga udruženja, a
priredit će se brojne prezentacije toplih i hladnih jela, pića i
slastica.
Na svečanom otvorenju nazočnima su se obratili direktor Bizovačkih
toplica Ivica Baković, predsjednik osječko-baranjske Turističke
zajednice Drago Ružić te predsjednik Hrvatskog udruženja hotelijera
Ivan Šorić.
Direktor Glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Marijan Bulat
kazao je kako je u sklopu ovogodišnjeg sajma potrebno raspraviti o
položaju hrvatskog turizma u Europi s obzirom na to da je Hrvatska,
zbog velikosrpske agresije, zaostala u ponudi za konkurentskim
europskim zemljama.
U obnovi turizma uloga države i nadalje će biti nezamjenjiva, a jedan
od prioriteta bit će što skoriji završetak procesa privatizacije u
turizmu, rekao je Bulat dodajući da se već ove godine u Hrvatskoj
očekuje milijun gostiju više.
Otvarajući sajam "Gastro", predsjednik HGK Županijske komore Osijek
Zoran Kovačević upozorio je na veliku važnost susreta proizvođača
hrane s hotelijerima radi povećanja plasmana hrvatskih proizvoda i
usluga te stvaranje većeg turističkog prometa.
(Hina) vuč mc
041428 MET jun 97