FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREHRANA BOGATA VOĆEM, POVRĆEM I MLIJEČNIM PROIZVODIMA SMANJUJE TLAK

BOSTON, 23. travnja (Hina/Reuter)- Mliječni proizvodi s niskom razinom masnoće u kombinaciji s prehranom bogatom voćem i povrćem znatno smanjuju krvni tlak i rizik od srčanih bolesti i infarkta, zaključak je studije objavljene u "New England Journal of Medicine".
BOSTON, 23. travnja (Hina/Reuter)- Mliječni proizvodi s niskom razinom masnoće u kombinaciji s prehranom bogatom voćem i povrćem znatno smanjuju krvni tlak i rizik od srčanih bolesti i infarkta, zaključak je studije objavljene u "New England Journal of Medicine". #L# Nedavno objavljeni rezultati istraživanja, koji se temelje na ispitivanju 459 dobrovoljaca koji su jeli određenu hranu, upućuju na to da je prehrana bogata tim namirnicama zdravija od prehrane bogate samo voćem i povrćem. Skupina znanstvenika pod vodstvom dr. Lawrencea Appela sa Sveučilišta "Johns Hopkins" iz Baltimorea utvrdila je da prehrana bogata voćem, povrćem i mliječnim proizvodima s niskom razinom masnoće pridonosi smanjivanju sistoličkoga krvnog tlaka za 5,5 bodova, a dijastoličkog za tri boda u usporedbi s uobičajenom prehranom. Istraživanje je pokazalo i to da prehrana samo s voćem i povrćem sistolički krvni tlak smanjuje za 2,8 bodova, a dijastolički za 1,1 bod u odnosu na uobičajenu prehranu. Kombinirana prehrana u koju su uključeni mliječni proizvodi mogla bi smanjiti rizik od bolesti srca za 15 posto, a vjerojatnost od srčane kapi za 27 posto. (Hina) car dgk 230529 MET apr 97

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙