ZAGREB, 12. ožujka (Hina) - Podravkina Tvornica koktel nedavno je pokrenula proizvodnju nove mješavine kreme za kolače Tiramisu i dosada je proizvedeno šest tona toga proizvoda za domaće tržište, kazao je direktor Tvornice koktel
Milisav Manjić.
ZAGREB, 12. ožujka (Hina) - Podravkina Tvornica koktel nedavno je
pokrenula proizvodnju nove mješavine kreme za kolače Tiramisu i
dosada je proizvedeno šest tona toga proizvoda za domaće tržište,
kazao je direktor Tvornice koktel Milisav Manjić. #L#
"Novi proizvod trenutačno se isporučuje na domaće tržište, no
planiramo daljnju proizvodnju u visini od šest tona koja bi se
plasirala na tržištima Bosne i Hercegovine te Slovenije", najavio
je Manjić.
Prošle je godine u Tvornici proizvedeno 1577 tona različitih
proizvoda ili jedan posto više nego u 1995. godini no i četiri
posto manje od plana. Prema Manjićevim riječima, manja proizvodnja od
plana odnosi se ponajprije na smanjenje proizvodnje Poni napitaka te
kviki kokica.
Proizvodnja koktel peciva - nositelja proizvodnje u Tvornici, prošle
je godine uvećana na 1015 tona tih proizvoda. Planom za ovu godinu
planira se njezino daljnje povećanje na razinu od 1100 do 1200 tona
koktel peciva.
Inače, lani je na ranije neiskorištenim kapacitetima tvornice
proizvedeno i 1462 tone Vegete za Tvornicu juha, namjenjene izvozu,
čime je uspješno riješeno pitanje zaposlenosti približno 20 posto
djelatnika tvornice.
(Hina) mk sbo
121432 MET mar 97