WASHINGTON, 29. prosinca (Hina/UPI) - Znanstvenici tvrde da bi se +kod starijih osoba mogao smanjiti rizik od ozbiljnih bolesti kad bi +jele voće i povrće koje je bogato antioksidansima i ostalim +hranjivim tvarima.
WASHINGTON, 29. prosinca (Hina/UPI) - Znanstvenici tvrde da bi se
kod starijih osoba mogao smanjiti rizik od ozbiljnih bolesti kad bi
jele voće i povrće koje je bogato antioksidansima i ostalim
hranjivim tvarima. #L#
U sklopu istraživanja koje je provedeno na Sveučilištu "Arizona",
53 dobrovoljca u dobi od 68 do 86 godina uzimalo je "Juice Plus",
mješavinu ekstrakata voća i povrća, dva puta na dan tijekom tri
mjeseca.
Na kraju istraživanja znanstvenici su utvrdili da je u ispitanika
povećana aktivnost stanica T i onih koje napadaju i uništavaju
nenormalne stanice, uključujući i stanice raka.
"Usporedno ispitivanje potvrdilo je važnost konzumacije voća i
povrća te tvari koje se u njima nalaze naročito kod onih osoba čiji
je imunološki sustav oslabljen zbog procesa starenja", kazao je
Ronald Watson, profesor javnog zdravstva.
Rezultati ispitivanja priopćeni su na sastanku staničnih biologa u
San Franciscu.
(Hina) car bnš