ČAKOVEC, 29. lipnja (Hina) - U prehrani pučanstva krumpir u Hrvatskoj ima važnu ulogu te je bitno koje se sorte i kako proizvode, rečeno je danas na šestoj proizvođačko-stručnoj priredbi "Dani krumpira" koje je u Prelogu priredila
tvrtka "Agrico". Skupu su nazočni i predstavnici uglednijih europskih tvrtaka koje se bave proizvodnjom sjemenskoga krumpira i zaštitnih sredstava.
ČAKOVEC, 29. lipnja (Hina) - U prehrani pučanstva krumpir u
Hrvatskoj ima važnu ulogu te je bitno koje se sorte i kako
proizvode, rečeno je danas na šestoj proizvođačko-stručnoj
priredbi "Dani krumpira" koje je u Prelogu priredila tvrtka
"Agrico". Skupu su nazočni i predstavnici uglednijih europskih
tvrtaka koje se bave proizvodnjom sjemenskoga krumpira i zaštitnih
sredstava.#L#
U Međimurskoj županiji, rečeno je, proizvodi se trećina tržišnih
viškova krumpira u Hrvatskoj, a čak polovica tzv. jesenske odnosno
trajne konzumne proizvodnje. Odabirom najpovoljnijih sorta,
primjerenom zaštitom u uzgoju i skladištenjem sustavom aktivna
ventiliranja dobiva se i isplativa kakvoća, istaknuto je na skupu
kojem je bilo nazočno dvjestotinjak proizvođača krumpira iz
Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te
susjedne Madžarske.
(Hina) dov ds
291439 MET jun 98