PARIS, 29. svibnja (Hina/Reuters) - U borbi za naslov svjetskih
prvaka svaka sitnica može se pokazati presudnom. Prehrana je odavno
zauzela važno mjesto u pripremi sportaša, a kako bi što više
olakšali nogometnim zvijezdana dug i naporan turnirski sustav
natjecanja u mnogim će reprezentacijama brojnim kulinarskim
specijalitetima barem donekle stvoriti ugođaj domovine.
Argentinci poznati po svojim roštiljadama za vrijeme svjetskih
prvenstava i ove će godine ostati vjerni tradiciji. Vodstvo
dvostrukih svjetskih prvaka naručilo je pola tone prvoklasne
argentinske govedine, koju će smjestiti u hladnjake u njihovoj
fancuskoj bazi L'Etrat u okolici St Etienna. "Moramo isporučiti 500
kila govedine," kazao je Jorge Santamarina, vlasnik "Carnare"
tvrtke koja se bavi izvozom nadaleko poznate argentinske govedine.
"Točnije to je ekvivalent za 34 goveda," precizirao je Santamarina.
Kada su "gauchosi" 1986. u Meksiku osvojili svoj drugi naslov
svjetskih prvaka otac Diega Maradone, također Diego, pripremao je
specijalitet "asado". Međutim, Argentinci neće biti jedina nacija
koja će u Francuskoj uživati u đakonijama govedine sa pampasa iz
provincija Buenos Airesa i Santa Fe. "Njemci su se u Engleskoj
hranili našom govedinom, vjerujem da će tako biti i u Francuskoj"
kazao je Santamarina, te nastavio" U Njemačku plasiramo 90 posto
našeg europskog izvoza."
(Hina) dl dl
291149 MET may 98
Više od 360 novinara diljem svijeta iza rešetaka krajem 2024. - istraživanje
Šah: Četvrta pobjeda Bogdana Lalića
SP rukometaši: Dan bez iznenađenja
Na splitskom Filozofskom fakultetu u petak nastava online
SP rukometaši: Rezultati (2)
Novi studentski prosvjed u Podgorici
Izraelski ministar prijeti ostavkom zbog sporazuma o prekidu vatre u Gazi
Španjolski kup: Dva gola Budimira, Osasuna izbacila branitelja naslova
Umro David Lynch, tvorac Twin Peaksa i velikan svjetskog filma
Kristina Gavran: Društvo navodno cijeni poštenje, no ne ponaša se tako