ZAGREB, 20. svibnja (Hina) - Poljoprivredna proizvodnja, posebice proizvodnja hrane i šumarstvo, moraju se prilagoditi klimatskim promjenama kako bi se smanjile štete i iskoristile neke pogodnosti tih promjena, zaključeno je na
dvodnevnu međunarodnom znanstvenom skupu "Prilagodba poljoprivrede i šumarstva klimi i njezinim promjenama" što ga je priredilo Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu.
ZAGREB, 20. svibnja (Hina) - Poljoprivredna proizvodnja, posebice
proizvodnja hrane i šumarstvo, moraju se prilagoditi klimatskim
promjenama kako bi se smanjile štete i iskoristile neke pogodnosti
tih promjena, zaključeno je na dvodnevnu međunarodnom znanstvenom
skupu "Prilagodba poljoprivrede i šumarstva klimi i njezinim
promjenama" što ga je priredilo Znanstveno vijeće za poljoprivredu
i šumarstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u
Zagrebu. #L#
Na skupu je upozoreno na mogućnosti veće iskorištenosti sadašnjih
klimatskih prilika, na posljedice klimatskih promjena i mogućnosti
prilagodbe tim promjenama u Hrvatskoj.
Osim hrvatskoga prinosa smanjenju negativnih utjecaja čovjeka na
klimu, zbog razmjerno malena udjela u tom utjecaju, za Hrvatsku je
važno pravodobno se pripremiti za što bolju prilagodbu klimatskim
promjenama, rečeno je na skupu.
Istaknuto je kako ni naša sadašnja poljoprivreda nije dostatno
prilagođena sadašnjoj klimi, pa je vrlo osjetljiva na oborine.
HAZU je sve radove izlagane na skupu objavio u posebnu zborniku.
(Hina) dduk db
201436 MET may 98