ZAGREB, 10. ožujka (Hina) - Njivički restoran "Rivica" jedan je od sedam najboljih hrvatskih restorana koji je uvršten u ponudu Alpe- Adrie. "Ove ćemo godine dobiti i prestižnu, trajnu diplomu Maison de Qualite francuskog instituta za
kulturu življenja, koji rad našeg restorana prati od 1988. godine, kada smo prvi put i dobili tu nagradu", istaknuo je vlasnik restorana Ivica Lesica prigodom današnjeg otvaranja zagrebačkog restorana Karaka-Rivica.
ZAGREB, 10. ožujka (Hina) - Njivički restoran "Rivica" jedan je od
sedam najboljih hrvatskih restorana koji je uvršten u ponudu Alpe-
Adrie. "Ove ćemo godine dobiti i prestižnu, trajnu diplomu Maison
de Qualite francuskog instituta za kulturu življenja, koji rad
našeg restorana prati od 1988. godine, kada smo prvi put i dobili tu
nagradu", istaknuo je vlasnik restorana Ivica Lesica prigodom
današnjeg otvaranja zagrebačkog restorana Karaka-Rivica.#L#
Restoran Rivica je primjer starog i iznimno uspješnog obiteljskog
obrta, čije se ugostiteljsko umijeće prenosi već četiri
generacije. Zagrebački će restoran Karaka-Rivica gostima ponuditi
čuvene specijalitete Njivica, te pet vrsta krčkih vina uz obilje
svježih plodova mora, istaknuo je voditelj i vlasnik tog restorana
Dražen Lesica.
Zagrebački je restoran zakupljen na pet godina, a obitelj Lesica ga
je preuredila u riblji restoran zadržavajući njegove autohtone
osobitosti.
Karaka inače već djeluje 25 godina, prvotno kao poznata zagrebačka
distoteka, a poslije kao riblji restoran.
Karaka je stari dubrovački brod, koji je prema riječima Lesice, u
zagrebačko-njivičkoj Rivici našao stalni vez, pod kojim će dugo i
dobro ploviti.
(Hina) js splj
101350 MET mar 98