ZAGREB, 20. siječnja (Hina) - Novim načinom određivanja cijena kruha i peciva proizvođačka je cijena tih "Podravkinih" proizvoda od 16. siječnja u prosjeku devet posto niža, a istodobno su cijene vegete i juha, zbog primjene poreza na
dodanu vrijednost, snižene 3,3 do 4,7 posto, cijene kokošje i govedske juhe u kocki za 4,9 posto te u vrećicama za 2,9 posto. Još su veća sniženja cijena posebnih juha u vrećicama (minestrone, lovačka i druge), koja se kreću od tri do 8,3 posto, priopćila je "Podravkina" Služba za odnose s javnošću.
ZAGREB, 20. siječnja (Hina) - Novim načinom određivanja cijena
kruha i peciva proizvođačka je cijena tih "Podravkinih" proizvoda
od 16. siječnja u prosjeku devet posto niža, a istodobno su cijene
vegete i juha, zbog primjene poreza na dodanu vrijednost, snižene
3,3 do 4,7 posto, cijene kokošje i govedske juhe u kocki za 4,9 posto
te u vrećicama za 2,9 posto. Još su veća sniženja cijena posebnih
juha u vrećicama (minestrone, lovačka i druge), koja se kreću od tri
do 8,3 posto, priopćila je "Podravkina" Služba za odnose s
javnošću. #L#
Kao razlog sniženja cijena navodi se pozitivni učinak PDV-a te
vraćanje predporeza na usluge, koji do sada nije vraćan proizvođaču
i neplaćanje poreza na izvoz.
"Podravkina" tvrtka-kći "Danica" snizila je cijene mesnih
proizvoda i svježa mesa dva posto.
(Hina) tr/pp db
202048 MET jan 98