ZAGREB, 9. siječnja (Hina) - U Tvornici bombonskih proizvoda iz sastava prehrambene industrije Kraš intenzivno se radi na novim proizvodima iz bombonske grupe gdje će saharoza biti zamijenjena drugim odgovarajućim sirovinama. Kako su
izvijestili iz tvrtke, njihov najnoviji bombonski proizvod bez šećera je "Trešnjevački bombon" - karamela s islandskim lišajem.
ZAGREB, 9. siječnja (Hina) - U Tvornici bombonskih proizvoda iz
sastava prehrambene industrije Kraš intenzivno se radi na novim
proizvodima iz bombonske grupe gdje će saharoza biti zamijenjena
drugim odgovarajućim sirovinama. Kako su izvijestili iz tvrtke, njihov
najnoviji bombonski proizvod bez šećera je "Trešnjevački bombon" -
karamela s islandskim lišajem. #L#
To je proizvod koji se uz vlastiti marketing plasira na domaće
tržište putem ljekarničke mreže.
Kako su istaknuli u tvrtki, razvoj novih bombonskih proizvoda bio bi
daleko lakši kada bi na raspolaganju imali poluindustrijsko
postrojenje. Naime, proizvodnja bombona bez šećera je skuplja jer
zahtijeva drugačije tehnološke uvjete budući se na postojećim linijama
vrijeme proizvodnje produžuje za 60 posto.
U posljednjih godinu i pol dana Kraš je proizveo već dvije vrste
bombona bez šećera i to "505 sa crtom" i "Mentol" bombon koji su po
okusu istovjetni onima koje tržište već dugo poznaje, no Kraš je
trenutačno jedini domaći proizvođač bombona bez šećera.
Inače, u Krašu je u prvih 11 mjeseci prošle godine proizvedeno 2939
tona bombonskih proizvoda, tj. 14,6 posto ukupno proizvodnje, a pritom
je plan prozvodnje prebačen za 4,9 posto.
(Hina) tp vl
091006 MET jan 98