ZAGREB, 3. prosinca (Hina) - U zagrebačkom hotelu Esplanade od danas
do 11. prosinca traje gastronomski tjedan restauranta Rivica, iz
Njivica na otoku Krku. Zagrepčanima i njihovim gostima će, kako je na
današnjoj konferenciji za tisak rekao vlasnik toga restauranta Ivica
Lesica, biti ponuđeni specijaliteti te kuće s dugogodišnjom
tradicijom.
U obitelji Lesica sada se vać četvrta generacija bavi ugostiteljstvom
a započeli su 1934. godine i po mnogočemu su zaslužni za stvaranje
turističke, a osobito gastronomske, prepoznatljivosti Njivica i
cijeloga otoka Krka. Njivički je restaurant zbog svoje kvalitete dobio
brojna međunarodna i domaća priznanja, među kojima se ističe Maison de
Qualite, Ordre de Saint Fortunat, diploma Hrvatske gospodarske komore
- Regionalne komore Rijeka, Zlatne plakete Saveza udruženja
samostalnih privrednika Hrvatske itd.
Ovim gastronomskim tjednom, kako je najavio direktor hotela Esplanade
Đuro Miladin, realizira se nakana domaćina da nedavno otvorena Taverna
Croatica predstavlja Zagrebu i njegovim gostima najpoznatije
ugostitelje i hrvatsku gastronomiju.
(Hina) mć
031656 MET dec 93
Lik Elona Muska spaljen na karnevalu u Mostaru
Srbija: Vučić traži kaznenu odgovornost za vinovnike današnjih nereda u parlamentu
Vaterpolo: Pobjeda splitskog Jadrana na Kantridi
Njemačka: Unija i SPD i prije formiranja vlade dogovorili pojačana ulaganja u obranu
Cvijet Mediterana: Mirjana Medić 'ispustila' prvu nositeljicu
SKV: Svijet u 21 sat
SKV - Sport u 21 sati
FINANCIJSKI SERVIS od 04. ožujka 2025.
Usporedni tečajevi poslovnih banaka primjenjivi 05. ožujka
SKV: Hrvatska u 21 sat