PARIZ, 15. travnja (Reuter/Hina) - Francuzi, širom svijeta poznati po
svojoj rafiniranoj kuhinji, jedu pet puta više gotovih jela nego 1979.
godine, odlaze prosječno tri puta tjedno u restaurante i troše 20 posto
novca za prehranu u ugostitelskim objektima, kaže se u najnovijem izvješću
francuskog Nacionalnog statističkog instituta.
Najčešći gosti restauranta su mladi Francuzi koji ih posjećuju prosječno
pet puta tjedno. Od 1960. godine Francuzi su smanjili potrošnju jeftinih
vina i pečenih krumpirića ali se značajno povećala potrošnja sireva i
jogurta, kaže se dalje u izvješću o ispitivanju prehrambenih navika
Francuza.
(Hina) sj
151324 MET apr 92
Zelenskij čestitao Merzu na pobjedi
Najava događaja - sport - za ponedjeljak, 24. veljače
Najava događaja - fotografije - za ponedjeljak, 24. veljače
Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 24. veljače
Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 24. veljače
Najava događaja - kultura - za ponedjeljak, 24. veljače
Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 24. veljače
Bijela kuća podržava odluku Izraela da odgodi puštanje palestinskih zatvorenika
Merz: Prioritet brzo osamostaljenje od SAD-a
Svjetski lideri čestitali Merzu na pobjedi, neki čestitali i AfD-u