FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalne manjine u Istri podržale Valtera Flegu

PULA, 16. svibnja 2024. (Hina) - Dosadašnji IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu i nositelj liste br. 9 Valter Flego zahvalio je u četvrtak manjinama u Istri na iskazanoj potpori na idućim europskim izborima, ustvrdivši kako su "različitosti naše bogatstvo, a samo zajedništvom možemo nastaviti graditi Istru".

"Povjerenje se ne gradi mjesecima, već godinama i desetljećima, stoga zahvaljujem na podršci svim manjinama Istarske županije - srpskoj, bošnjačkoj, albanskoj, crnogorskoj, mađarskoj, romskoj, makedonskoj i slovenskoj. Mi 9. lipnja biramo između dva puta - puta zatvaranja i straha i našeg puta koji gradimo svih ovih godina - pobjedničkog puta uvažavanja, ravnopravnosti i suživota s manjinama", rekao je Flego. 

U Europi je primjetno jačanje ekstremne desnice, a odgovor tome je "priča koja dolazi iz Istre i koja će dobiti podršku u cijeloj Hrvatskoj". Vjerujem da će istarski način međusobnog uvažavanja i djelovanja biti odgovor onima koji siju strah i mržnju, koja je gorivo krajnje desnice, poručio je.

"To je naš odgovor na takvo ponašanje, ekstremna će desnica na sljedećim izborima doživjeti poraz. Mi smo odgovor na to, odgovor koji dolazi iz naše Istre", kaže Flego dodajući kako Europa mora biti kao i Istra - jedinstvena sa zajedničkim temama i ciljevima, umjesto podjela. 

Put koji gradimo svih ovih godina je put naše centrističko-liberalne grupacije u Europskom parlamentu, a bit će i u slijedećih pet godina put uvažavanja, građenja, moderne prosperitetne i suvremene Europe, koja želi biti lider u svemu, rekao je Flego. 

Predstavnici nacionalnih manjina izjavili su da je Flego prepoznat kroz svoj rad i djelovanje u korist manjinske zajednice, dok je zadnjih pet godina otvorio put Istri u Bruxellesu i stvorio nove mogućnosti napretka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙