FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Penava: Domovinski pokret je treća politička stranka u Hrvatskoj

ZAGREB, 17. travnja 2024. (Hina) - Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je nakon obrađenih više od 70 posto biračkih mjesta da su s 14 osvojenih mandata treća politička stranka u Hrvatskoj, a očekuje da će taj broj rasti jer ima dosta graničnih mandata.

Penava je najavio da će sutra sjesti i razgovarati "ovisno o tome tko će raspolagati s kakvim kartama".

Poručio je, uz burno odobravanje okupljenog članstva da čvrsto ostaju pri tome da suradnja s SDSS-om ni u jednoj varijanti ne dolazi obzir, a da je stranka Možemo "nemoguća misija".

Zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore dok je one koji su mogli a nisu pozvao da to isprave u predstojećim izbornim ciklusima. 

Smisao demokratske države je izlazak na izbore i mnogi ljudi su u Domovinskom ratu dali živote da bi svatko od nas imao to pravo, a ne da ga ostavi neiskorištenim, poručio je.

Smatra kako je vrlo razvidno da će  u novom sazivom s izabranim ljudima i uz pomoć koalicijskih partnera moći činiti vrlo značajan faktor na hrvatskoj političkoj sceni.

"Kad se uzmu u obzir ta dva brda "crveno" i "plavo" non-stop smo komunicirali da ne pripadamo niti jednome, a jedini kojem pripadamo je hrvatski narod, svaki obični hrvatski čovjek", rekao je Penava.

Predsjednik Domovinskog pokreta Očekuje da će broj njihovih saborskih zastupnika još porasti i da će s punim pravom u danima pred njima krojiti sudbinu Republike Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙