FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Hrvatski Telekom i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području 5G radijske mreže

Zagreb (Hina OTS) – Ericsson Nikola Tesla d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45, OIB: 84214771175 (dalje u tekstu: Društvo) obavještava: 

• Izgradnja najmodernije 5G mreže

• ENT ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže Hrvatskog Telekoma

• Suvremena tehnološka rješenja na dobrobit gospodarstva i društva  

Hrvatski Telekom (HT) i Ericsson Nikola Tesla (ENT) potpisali su ugovor o suradnji temeljem kojeg će ENT do kraja 2027. godine biti ekskluzivni isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže (RAN) Hrvatskog Telekoma.

 Ovim ugovorom nastavlja se implementacija Ericssonove 5G mrežne tehnologije u mrežu Hrvatskog Telekoma, uključujući najnovije proizvode i rješenja Ericssonovog radio sustava. Uspješna suradnja HT-a i ENT-a usmjerena na uvođenje 5G standarda u mobilnu mrežu Hrvatskog Telekoma započela je još 2018. godine i rezultirala je nizom prvih i jedinstvenih 5G postignuća na hrvatskom tržištu.  

Primjenom najmodernije Ericssonove 5G tehnologije, Hrvatski Telekom će dodatno poboljšati kvalitetu usluge pristupa Internetu i mobilnim aplikacijama za svoje korisnike, te otvoriti novi prostor za uvođenje naprednih digitalnih rješenja poput nadopunjene stvarnosti, robotike, tzv. “digitalnih blizanaca” (digital twins) i sličnih rješenja.

 „Stalni razvoj i nadogradnja mrežnih mogućnosti, implementacija novih i na tržištu najviših industrijskih standarda te kreiranje najsuvremenijih digitalnih rješenja ključni su dio strategije razvoja Hrvatskog Telekoma i pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Ovim partnerstvom ne samo da redefiniramo 5G okruženje u Hrvatskoj, već njime otvaramo vrata uzbudljivim novim poslovnim prilikama te osiguravamo ključnu platformu za ubrzanu nacionalnu digitalizaciju i društveni napredak“, izjavio je Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.     

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, istaknula je svoje zadovoljstvo zaključenjem ovog važnog ugovora i dodatnim jačanjem suradnje sa strateškim partnerom: „Ponosna sam što je Hrvatski Telekom ponovno odabrao Ericsson Nikolu Teslu za nastavak suradnje na modernizaciji i proširenju mobilne mreže HT-a. Ovo je potvrda Ericssonovog tehnološkog liderstva te stručnosti, profesionalnosti i kvalitete stručnjaka Ericssona Nikole Tesle koji na međunarodnoj razini sudjeluju u razvoju i implementaciji suvremenih komunikacijskih tehnologija. Zahvaljujem našem strateškom partneru na povjerenju da zajedno pridonosimo daljnjoj digitalizaciji hrvatskog gospodarstva i društva što je u skladu s nacionalnim i europskim ciljevima digitalne agende.“

 „Vodeća mreža je preduvjet vodećeg korisničkog iskustva na tržištu. U tom smislu kontinuirano ostvarujemo najveća financijska ulaganja na tržištu, kako u optičku tako i u 5G mrežu širom Hrvatske. Nastavak suradnje s ENT predstavlja dodatnu potvrdu i predanost našem strateškom usmjerenju da našim privatnim i poslovnim korisnicima osiguramo najbolju digitalnu infrastrukturu na tržištu”, zaključio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

 Kompanijske komunikacije Ericssona Nikole Tesle  

Ericsson Nikola Tesla je pridruženi član korporacije Ericsson koja predvodi i podržava suvremene načine komuniciranja. Aktivnosti kompanije obuhvaćaju istraživanje i razvoj, dizajn cjelovitih komunikacijskih rješenja, prodaju i marketing, usluge u području višeuslužnih i mobilnih mreža najnovijih generacija, uključujući mobilni Internet te sistemsku integraciju složenih sustava u svim segmentima poslovanja. Kompanija osigurava inovativna ICT rješenja koja unaprjeđuju život ljudi i stvaraju novu vrijednost. Dionicama Ericssona Nikole Tesle trguje se na Redovitom tržištu Zagrebačke burze pod burzovnim simbolom ERNT-R-A. 

 

 

Povezano

www.ericsson.hr

www.youtube.com  

 

KONTAKT: Antonija Lončar

Direktorica marketinga, komunikacija i društvene odgovornosti

Ericsson Nikola Tesla

 Tel.:+ 385 1 365 4473

E-mail: antonija.loncar@ericsson.com   

 

NAPOMENA O IZVORU:

Ericsson Nikola Tesla d.d.

Krapinska 45

HR-10 002 Zagreb

tel. - informacije dioničarima: +385 1 365 4431

fax: +385 1 365 3156

e-mail: odnosi.investitori@ericsson.com

web-izvješća: www.ericsson.hr 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙