FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Adris grupa d.d - Održana sjednica Nadzornog odbora

 Rovinj (Hina OTS) - Adris grupa d.d., sa sjedištem u Rovinju (Grad Rovinj - Rovigno), Vladimira Nazora 1, OIB: 82023167977 (dalje u tekstu: „Društvo“), u skladu s Zakonom o tržištu kapitala i Pravilima Zagrebačke burze d.d., ovime objavljuje sljedeće informacije.

Snažan investicijski ciklus vrijedan više od 600 milijuna eura

Planom je predviđeno da će Adris u turistički dio svoga poslovanja uložiti više od 400 milijuna eura, u osiguranje 65, u zdravu hranu 18 i zelenu energiju 130 milijuna eura

Nadzorni odbor Adris grupe na sjednici održanoj danas u Rovinju razmatrao je i odobrio poslovni plan društva za razdoblje od 2024. do 2026. godine, koji za trogodišnje razdoblje, uz ostalo, uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu većem od 600 milijuna eura, odnosno prosječno 200 milijuna eura godišnje.

Planom je predviđeno da će Adris u turistički dio svoga poslovanja uložiti više od 400 milijuna eura, u osiguranje 65, u zdravu hranu 18 i zelenu energiju 130 milijuna eura.

Glavnina ulaganja u turističkom dijelu odnosi se na hotel Marjan, i to više od 100 milijuna eura, u zonu Koversada gotovo 100 milijuna, kampove u Rovinju i Vrsaru 63, te, također, više od 100 milijuna eura za održavanje kvalitete cijelog portfelja. Snažan investicijski ciklus, uz provođenje programa operativne izvrsnosti u svim dijelovima turističkog poslovanja, potpora je daljnjem rastu tvrtke.

Unatoč izazovima s kojima se susreće tržište osiguranja - ponajprije zbog inflacijskih pritisaka, sve izraženijih klimatskih promjena i zaoštravanja zakonskih okvira - Croatia osiguranje nastavlja s procesom transformacije i digitalizacije u svim područjima svoga poslovanja. Planirano je ulaganje vrijedno više od 30 milijuna eura u daljnju digitalizaciju, osobito u brend Laqo, te u zdravstveni dio poslovanja.

Kako bi održao kvalitetu i snagu svoga brenda, Cromaris će prosječno godišnje ulagati šest milijuna eura. Naglasak je na diferenciranim proizvodima te na komercijalnoj izvrsnosti i izvrsnosti u operacijama.

Plan ulaganja vrijedan više od 600 milijuna eura, od čega 130 milijuna eura u zelenu energiju, potpora je daljnjem organskom rastu i razvoju Adrisa, što će, kako je planirano, omogućiti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja.

Nakon sjednice Nadzornog odbora, a u povodu 20. obljetnice osnutka Adris grupe, priređena je svečanost. Tim povodom prisutnima se obratio dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora, mr. sc. Ante Vlahović, istaknuvši kako smo „u tih dvadesetak godina napravili generacijski iskorak i stvorili jednu od vodećih nacionalnih i regionalnih kompanija“.

Obavijest o održanoj sjednici Nadzornog odbora objavljena je na internetskim stranicama Društva, www.adris.hr, internetskim stranicama Zagrebačke burze d.d., te dostavljena Službenom registru propisanih informacija pri Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga.

 

Izvornik je dostupan klikom na PDF

 

NAPOMENA O IZVORU:

 

Adris grupa d.d.

Obala Vladimira Nazora 1, 52210 Rovinj

Tel: +385 52 801 122 / Fax: +385 52 813 587

e-mail: adris@adris.hr / web: www.adris.hr

web-izvješća: http://www.adris.hr/Odnosi_s_investitorima/

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙