FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Hrvatski i Crnogorski Telekom s Ericsson Nikola Tesla ugovorili suradnju u implementaciji dual-mode 4G/5G jezgrene mreže

Zagreb (Hina OTS) – Ericsson Nikola Tesla d.d. Zagreb, Krapinska 45, OIB: 84214771175 (dalje Društvo), temeljem Zakona o tržištu kapitala objavljuje:

Hrvatski Telekom i Crnogorski Telekom s Ericssonom Nikolom Teslom ugovorili suradnju u implementaciji dual-mode 4G/5G jezgrene mreže  

• Proširenje poslovne suradnje u području mobilnih jezgrenih mreža

• Stvaranje preduvjeta za sljedeću generaciju naprednih 5G usluga  

• Otvaranje novih prilika za razvoj naprednih digitalnih rješenja i industrije 4.0   Hrvatski Telekom i Crnogorski Telekom odabrali su Ericsson Nikolu Teslu za isporučitelja softvera i povezanih usluga za implementaciju nove 4G/5G jezgrene mreže.

Ericssonov “cloud native dual-mode 5G core” bit će implementiran i integriran na novoj generaciji TCaaS infrastrukture oblaka Hrvatskog Telekoma i Crnogorskog Telekoma. Zaključenjem ovog ugovora nastavlja se dugogodišnja suradnja u implementaciji najnaprednijih Ericssonovih komunikacijskih rješenja koja na tržištima u Hrvatskoj i Crnoj Gori uspješno realizira Ericsson Nikola Tesla. Novi tehnološki iskorak dodatno će doprinijeti bržem gospodarskom i društvenom razvoju.  Implementacija novih 5G mrežnih funkcija dalje osnažuje lidersku poziciju Hrvatskog Telekoma u primjeni tehnologija oblaka u području telekomunikacijskih i ICT rješenja.

Primjena nove 5G jezgrene mreže omogućava Hrvatskom Telekomu i Crnogorskom Telekomu i brže uvođenje i pružanje novih usluga i značajki korisnicima. Također omogućava se i uvođenje samostalne 5G mreže (5G SA) koja koristi najnovije 5G tehnologije kao što su mrežno rezanje (slicing) i rubno (edge) računalstvo kako bi svojim korisnicima ponudili nove i inovativne usluge. 

 

 

Izvornik je dostupan klikom na PDF

 

 

NAPOMENA O IZVORU:

Ericsson Nikola Tesla d.d.

Krapinska 45

HR-10 002 Zagreb

tel. - informacije dioničarima: +385 1 365 4431

fax: +385 1 365 3156

e-mail: odnosi.investitori@ericsson.com

web-izvješća: www.ericsson.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙