FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: ACI d.d. – Pojašnjenje pitanja vezanih za narednu Glavnu skupštinu

Rijeka (Hina OTS) -  ACI d.d. iz Rijeke, Rudolfa Strohala 2, MB 03267628, OIB 17195049659, temeljem članka 440., stavka 4. Zakona o tržištu kapitala, dana 24.11.2023. godine izdaje sljedeće priopćenje:

Nastavno na upit dioničara vezano za točku 4. dnevnog reda Glavne skupštine Društva zakazane za dan 04.prosinca.2023. godine, pod nazivom Davanje suglasnosti na sklapanje Konzorcijskog ugovora i Ugovora o grantu, glede pružanja detaljnijih informacija o isplativosti projekta, obavještavamo financijsku javnost kako slijedi:

U svrhu prijave na Natječaj North Adriatic Hydrogen Valley (Hydrogen Valleys (large-scale) HORIZON-JTI-CLEANH2-2022-06-01 izrađena je Prefeasibily studija za ECUBES Hydrogen Technology Cluster for ACI MARINE Opatija, Ičići koji dokument je javno objavljen u sklopu poziva za Glavnu skupštinu.

Navedenom Prefeasibily studijom su okvirno predviđeni troškovi realizacije Pilot projekta Ičići u ukupnom iznosu od 14,1 M € (s uključenim troškom plovila/katamarana). Navedeni dokument ne sadrži opise prihoda i benefita koja bi trebao ostvariti ACI d.d. već sadrži samo opis projekta i okvirnu procjenu troškova.

Odobrena potpora iznosi 1.528.696,65 €. Kako je razvidno iz objavljene dokumentacije predviđa se da će projektna investicija Pilot projekta lčići biti okidač koji će omogućiti sveobuhvatna daljnja investiranja od oko 296 M € (za ACI d.d.) i proizvodnju zelenog vodika od oko 22 t/g. U Prefeasibility studiji nisu date nikakve naznake vezano za način komercijalizacije katamarana koji bi imao pogon na zeleni vodik.

Iz Prefeasibility studije nije vidljivo niti da li bi Pilot projekt lčići mogao uspješno poslovati samostalno ili kao većina Pilot projekta podrazumijeva nastavak razvijanja sustava koji omogućava postizanje željenih ciljeva te koji je ekonomski i tehnološki održiv.

Detaljnije informacije o navedenoj točki dnevnog reda, kao i pojašnjenje ostalih pitanja koja su na dnevnom redu mogu se dobiti na predmetnoj Glavnoj skupštini.

Dokumenti u prilogu mogu se pročitati/preuzeti kao pdf

 

 

NAPOMENA O IZVORU:

ACI d.d.

Rudolfa Strohala 2, 51000 Rijeka

Tel.-informacije dioničarima: +385 51 127 288

Fax.:+385 51 271 824

e-mail: aci@aci-club.hr

web-izvješća: www.aci-club.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙