FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cemex podupire sunčane elektrane u osnovnim školama i vrtićima

SPLIT, 20. rujna 2023. (Hina) - Nakon postavljanja sunčane elektrane na Gojači​ u Kaštel Sućurcu, Cemex Hrvatska kreće u izradu projekata za gradnju sunčanih elektrana u tri osnovne škole, vrtiću i nogometnom kubu, priopćila je ta kompanija.

Oblikovani su glavni projekti za izradu sunčanih elektrana za tri osnovne solinske eko škole - don Lovre Katića, Vjekoslava Paraća i kraljice Jelene te Osnovnu školu Petra Kružića iz Klisa te solinski Dječji vrtić Salona te kaštelanski Hrvatski nogometni klub Jadran.

Ukupna vrijednost donacije izrade projektne dokumentacije za svih šest sunčanih elektrana je gotovo sedam tisuća eura. Tom inicijativom Cemex olakšava svojim partnerima ulazak u korištenje energije iz obnovljivih izvora, ali i pomaže u popularizaciji korištenja ovakvog tipa energije u lokalnoj zajednici.

​"Energetski projekti koje smo već ranije ostvarili u partnerstvu s lokalnim udrugama jako dobro pokazuju kako suradnja između poslovnih subjekata i lokalne zajednice može utjecati na održivi razvoj i kvalitetu života naših sugrađana. Ovo su zaista dugoročna ulaganja koja će se isplatiti ne samo djeci i mladima danas, nego i svim nadolazećim generacijama​", rekao je predsjednik Uprave Cemexa Hrvatska Alen Violode prilikom uručenja projekta.

​Predsjednik HNK Jadran Srđan Kovač je rekao da su zahvalni zbog ulaganja Cemexa te što će sve rezultirati sunčanom elektranom i pozicionirati ih kao pravi održivi sportski klub. To im puno znači jer svako takvo ulaganje oslobađa sredstva koja mogu utrošiti na razvoj novih programa i uključenja još više djece i mladih u njihov rad​.

Misija poslovanja Cemexa je izgradnja bolje budućnosti, a jedan od načina njezine realizacije je suočavanje s klimatskim promjenama konkretnim rješenjima kao što su poticanje povećanja korištenja obnovljivih izvora energija u zajednicama u kojima kompanija posluje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙