FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za 12. Rally Kumrovec prijavile su se čak 82 posade iz osam zemalja

ZAGREB, 5. rujna 2023. (Hina) - Za nastup na 12. rallyju Kumrovec prijavile su se 82 posade iz 8 zemalja, a startni broj 1 imat će branitelji naslova Rok Turk i Blanka Kacin iz Slovenije u Hyundaiju i20 Rally2.

Još nekoliko jakih imena stiže u Hrvatsko Zagorje, a svakako najzvučnije među njima je ono trostrukog prvaka Mađarske Andrasa Hadika, sa suvozačem Krisztianom Kerteszom u Fordu Fiesti R5 MkII. Hadik je trenutačno drugi u poretku Mitropa Rally Kupa, a u Kumrovec stižu i trećeplasirani Simon Rončel (Peugeot 208 Rally4) te četvrti Mark Škulj (Opel Corsa Rally4).


Domaće posade predvodit će Juraj Šebalj i Marijan Stublić u Toyoti GR Yaris, a nakon kraćeg izbivanja na hrvatske staze vraća se i Viliam Prodan, s novim suvozačem Markom Stiperskim u Fordu Fiesti Rally3. Ove su sezone već vozili dva rallyja u susjednoj Sloveniji s Renaultom Cliom Rally4, pa će na Kumrovcu u jačem automobilu vjerojatno ciljati visoki plasman.

Vodeći u Prvenstvu Hrvatske, Janos Szilagyi i Robert Balai nastupit će u Peugeotu 208 Rally4, a tu je i cijeli niz iskusnih vozača AKK Sveta Nedelja poput Nenada Lončarića u Subaru Imprezi STI, Daniela Vojvodića u Mitsubishi Lanceru Evo III i Krešimira Ravenščaka u Fordu Fiesti Rally3.

U petak, 8. rujna na rasporedu je Shakedown, kao i start prvog brzinskog ispita, Tuhelj. Vozit će se na dionici Kumrovec – Prosenik, a nakon njega posade će pristizati u Terme Tuhelj, gdje će ih posjetitelji moći razgledati, a od vozača i suvozača dobiti autograme. Noćni brzinac Tuhelj startat će oko 20 sati.

Subotnji program kreće Ceremonijalnim startom u Muzeju Staro Selo u Kumrovcu, a potom slijedi devet brzinskih ispita Desinić, Zagorska Sela i Kumrovec koji se voze po tri puta. Ciljna rampa na rasporedu je u Muzeju Staro Selo.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙