FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Partnerstvo Medikola i Vameda oko projekta onkološke bolnice

ZAGREB, 4. srpnja 2023. (Hina) - Uprava privatne zdravstvene ustanove Medikol i austrijska kompanija Vamed potpisali su u utorak memorandum o strateškom partnerstvu u realizaciji projekta Specijalne onkološke bolnice, koji je Vlada nedavno proglasila strateškim investicijskim projektom.

Medikol grupa potpisala je s austrijskom kompanijom Vamed Standortentwicklung und Engineering Memorandum o razumijevanju i strateškom partnerstvu u realizaciji projekta onkološke bolnice, priopćio je Medikol. 

Odlukom Vlade 15. lipnja Specijalna onkološka bolnica - MCM proglašena je Strateškim investicijskim projektom koji će pridonijeti boljoj dostupnosti najkvalitetnije zdravstvene usluge u liječenju karcinoma za sve hrvatske građane, s ciljem povećanja kvalitete života i smanjenja stope mortaliteta koja je u Hrvatskoj veća od prosjeka Europske unije. 

U Medikolu navode da je današnjem potpisivanju Memoranduma o razumijevanju u realizaciji ovog velikog projekta prethodila trogodišnja poslovna suradnja na njegovoj pripremi.

Projekt je, kako ističu, razvijen u skladu s Nacionalnim strateškim okvirom protiv raka do 2030. i Europskim planom za borbu protiv raka.

Medikol naglašava da će projekt Specijalne onkološke bolnice - MCM pridonijeti jačanju konkurentnosti hrvatskog zdravstva, a Zagreb i Hrvatsku uvrstiti na kartu prepoznatljivih i razvijenih zdravstvenih destinacija s vrhunskom kvalitetom dijagnostike i liječenja onkoloških bolesti.

Kapitalna ulaganja u zdravstvo kroz ovaj projekt u iznosu više od 77 milijuna eura, koja će se financirati vlastitim sredstvima i kreditnim izvorima, značajna su sama po sebi i iskorak su u bolje zdravstvo kroz sinergiju javnog i privatnog, što je model razvoja zdravstva u većini zemalja Europske unije, poručuje Medikol.

"Specijalna onkološka bolnica - MCM svojom veličinom, sadržajem, tehničkim dostignućima te vrhunskim kadrovima koje će zapošljavati, nije samo najznačajniji iskorak u razvoju Medikola, već će imati i značajan utjecaj na bolji zdravstveni standard u liječenju karcinoma na korist i dobrobit svih naših građana, kao i onih iz susjednih zemalja", istaknuo je predsjednik Uprave Medikola Ivan Rajković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙