FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinu odobren projekt InterACT Green za uređenje parka sa šumom na Dravi

ZAGREB, 23. lipnja 2023. (Hina) -

Od ukupno odobrenog iznosa sufinanciranja projekta, Gradu Varaždinu je izravno dodijeljeno 2.955.574,40 eura (71,5%) za provedbu projektnih aktivnosti, dok se preostala vrijednost odobrenog iznosa sufinanciranja razmjerno raspoređuje između projektnih partnera.

Varaždin je prvi grad iz Hrvatske i jedan od samo 14 europskih gradova koji je, među 99 kandidata, dobio novac iz Europske urbane inicijative, novog programa Europske komisije za sufinanciranje projekata iz područja zaštite okoliša i urbane regeneracije.

Odobrenje za realizaciju projekta zamjeniku gradonačelnika Grada Varaždina Miroslavu Markoviću uručila je Elisa Ferreira, članica Europske komisije i povjerenica za kohezijsku politiku.

"Cilj nam je integrirati rijeku i šumu u grad i potaknuti naše sugrađane da što više vremena provode u prirodi. Veseli nas da je komisija Europske urbane inicijative prepoznala inovativnu komponentu projekta kroz korištenje digitalne tehnologije", rekao je Marković.

Revitalizacija šume temeljna je okosnica projekta s ciljem oplemenjivanja područja uređenim urbanim zelenim javnim prostorom koji jača i dodatno definira njezin identitet te podiže vrijednost sadržaja u gradu. Projekt će se provoditi tijekom 3,5 godine.

Grad Varaždin je prijavio projekt zajedno s partnerima Gradom Ludbregom, Fakultetom organizacije i informatike Varaždin, Hrvatskim šumarskim institutom, Javnom ustanovom "PRIRODA" Varaždinske županije i Turističkom zajednicom grada Varaždina.

Konačna odluka i odobrenje sredstava Europske urbane inicijative bit će poznata do kraja 2023. godine i ovisit će o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa grada s državnim institucijama te suglasnostima Hrvatskih šuma i Hrvatske elektroprivrede koje upravljaju Dravskom park šumom i područjem obuhvata projekta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙