FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela prva međunarodna konferencija o izobrazbi u medicini

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Međunarodna višednevna konferencija o izobrazbi u medicini, koja je u četvrtak počela u Rijeci, okupila je oko 400 sudionika i još tisuću njih online, a prvi put je u Hrvatskoj na jednome mjestu okupila predstavnike svih dionika medicinske izobrazbe.

U sklopu konferencije pod nazivom MedRi 2023 - First International Conference on Teaching and Learning in Medical Education je i satelitski simpozij "First International Student Symposium on Future Doctors Educating the World". 

Konferencija i simpozij održavaju se od 31. ožujka do 2. travnja u Lovranu.

U četvrtak je u Rijeci uvodni program pod nazivom “Izazovi i budućnost medicinske izobrazbe u Republici Hrvatskoj” s Dekanskom konferencijom na kojoj sudjeluju dekani hrvatskih medicinskih fakulteta te Medicinskog fakulteta u Mostaru.

Konferencija je namijenjena medicinskim i drugim edukatorima u zdravstvenoj profesiji, upravama, studentima medicine i drugih studija u području zdravstva, specijalizantima, administratorima i svima koji sudjeluju u medicinskoj edukaciji. Održat će se više od 110 izlaganja, a sudjelovat će 70-ak pozvanih predavača te 30 studentskih udruga i organizacija iz 10 država.

Prvi put u Hrvatskoj će se na jednome mjestu okupiti predstavnici svih dionika medicinske izobrazbe, od studenata do donositelja odluka. Očekuje se oko 400 sudionika uživo te tisuću online.

Organizatori su Medicinski fakultet u Rijeci, Texas Tech University Health Sciences Center El Paso (USA), Hrvatska liječnička komora, Sveučilište u Rijeci i KBC Rijeka, uz potporu Dekanske konferencije, Hrvatskoga liječničkog zbora, Inovativne farmaceutske inicijative i Hrvatskoga gastroenterološkog društva te pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zdravstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙