Označavajući tu manifestaciju i "najukusnijim tjednom u godini", organizatori poručuju da da je to prilika za uživanje u vrhunskoj gastronomiji, da se proba nešto novo i drugačije u društvu obitelji i prijatelja.
"Svake godine manifestacija je sve popularnija, a restorani popunjeni do posljednjeg mjesta", dodaju, uz napomenu da će restorani u sklopu tog Tjedna nuditi jelovnike sa slijedom od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 14, 17 i 20 eura, za razliku od redovite ponude kada su oko 50 posto i više.
Većina restorana u tu ponudu uključuje i aperitiv ili čašu vina, a cijela je manifestacija po uzoru na slične u svjetskim metropolama s ciljem da se što većem broju građana omogući posjet restoranima.
To je ujedno i promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastro scene Hrvatske.
Sva ponuda može se pogledati na i na web stranicama Tjedna restorana, pri čemu organizatori preporučuju i telefonske rezervacije, i to što prije.