FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradu Varaždinu dodijeljen Žuti okvir za održivi razvoj

ZAGREB, 13. prosinca 2022. (Hina) - Gradu Varaždinu i Razvojnoj agenciji Sjever - DAN dodijeljena je u ponedjeljak navečer nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, koje u sklopu projekta Održiva Hrvatska dodjeljuju časopis National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb.

Na svečanosti u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu nagradu su u ime Grada Varaždina i agencije primili pročelnica UO za gospodarske djelatnosti Slađana Miočić i ravnatelj Razvojne agencije Sjever DAN Željko Bedeković.

Grad Varaždin je bio nominiran unutar kategorije održivog razvoja Globalnim partnerstvom do ciljeva za Projekt "Citycircle" zajedno s razvojnom agencijom Sjever – DAN, priopćili su iz varaždinske Gradske uprave.

Projekt  "Citycircle - središta kružnog gospodarstva u perifernim urbanim centrima Srednje Europe" bio je ukupne vrijednosti 2,01 milijuna eura, od čega je 85 posto bilo sufinancirano iz programa Europske unije ''Interreg Središnja Europa''.

Projektom, koji je okupio deset partnera iz šest europskih država, želi se uspostaviti centar kružne ekonomije u obliku digitalne platforme za povezivanje i spajanje dionika koji će putem tog sustava na jednostavan način moći uvidjeti kome njihov otpad može biti sirovina. To, u konačnici, rezultira smanjenjem količine komunalnog otpada i povećanje njegove iskorištenosti kao sekundarne sirovine.

Nagrada Žuti okvir dodjeljivala se po četvrti put, a o dodjeli nagrada odlučivao je ocjenjivački sud.

"U 17 kategorija, ciljeva održivog razvoja, kako su ih definirali Ujedinjeni narodi, traže se oni koji u Hrvatskoj najviše pridonose održivosti, razvoju zemlje znanja, zaštiti okoliša i ljudskih vrijednosti", naveli su organizatori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙