FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

“Biciklom na posao i Advent”, kampanja Sindikata biciklista

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Sindikat biciklista je u četvrtak pokrenuo medijsku kampanju pod nazivom “Biciklom na posao i Advent”, kojom žele potaknuti Zagrepčane i Zagrepčanke te posjetitelje grada da ne stvaraju gužve te da što češće koriste bicikl, javni prijevoz ili pješače.

Kampanja “Biciklom na posao i Advent” održava se od 1. prosinca, u sklopu projekta “Održivo kretanje Zagrebom 2022”, kojeg financira Gradski ured za zdravstvo. 

Iz Sindikata biciklista pozivaju građane "da sačuvaju živce, novac i vrijeme" te što češće, od 1. do 31. prosinca sjednu na svoj bicikl, koriste javni gradski prijevoz ili pješače te se oslobode od brige za parkiranje svojih automobila.

Napominju da se Advent u Zagrebu konačno vratio i premašio sva očekivanja, no stvaraju se i velike prometne gužve. Smatraju da prometne gužve ne moraju biti dio adventske atmosfere, te pozivaju građane da bicikliraju, pješače ili se voze javnim gradskim prijevozom.  

U prilog bicikliranju, ističu kako je Zagreb većinom ravničarski grad, vrijeme je uglavnom povoljno, pogotovo ako se uspoređujemo sa skandinavskim zemljama, gdje je bicikliranje gradom uobičajena pojava unatoč hladnoćama i padalinama.

Savjeti za vožnju biciklom mogu se pronaći na web stranici: https://sindikatbiciklista.hr/bicikliranje-zimi/

Iz Sindikata biciklista kažu da se u sklopu kampanje mogu osvojiti i "slatke božićne nagrade", za sebe ili kao poklon drugima.

"Fotkajte se na putu do posla ili Adventa na biciklu, pješke ili u javnom prijevozu i postavite fotografije na Facebook eventu kampanje. Autori tri fotografija s najviše lajkova bit će nagrađeni", najavljuju iz Sindikata biciklista. 

Nude i povlaštene uvjete za certifikaciju “Cycle Friendly Employer” organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na eventu, čime će, kako kažu, imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju i time pridonijeti svome društveno-odgovornom poslovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙