FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Budimpešti obilježena 25. godišnjica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj

ZAGREB/BUDIMPEŠTA, 22. studenoga 2022. (Hina) - Posebnim događanjem u srcu Budimpešte kroz radionicu s više od 80 partnera te večernje svečano druženje s više od 160 uvaženih gostiju, Hrvatska turistička zajednica obilježila je u utorak 25. godišnjicu rada i djelovanja ureda Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj.

Uzvanicima je na prigodnom večernjem druženju s najvažnijim mađarskim partnerima, medijima i predstavnicima mađarskog turističkog sektora u povodu obilježavanja 25. obljetnice hrvatskog ureda u Mađarskoj "na 25 godina prijateljstva, partnerstva te uzajamnog povjerenja i poštovanja" zahvalio direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Istaknuo je kako su Mađari u Hrvatskoj rado viđeni i iznimno lojalni gosti, te izrazio uvjerenje da će pristupanje Hrvatske u eurozonu i schengenski prostor donijeti koristi i hrvatskim gostima iz Mađarske.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg istaknula je kako je velikoj prepoznatljivosti Hrvatske među mađarskim turistima značajno pridonio upravo Ured u Mađarskoj tijekom 25 godina rada. Zahvalila je partnerima iz turističkog sektora, predstavnicima medija, mađarskim institucijama i udrugama "na odličnoj suradnji i svemu što čine za hrvatski turizam".

"Uz sve napore koje Hrvatska ulaže da bi hrvatski turizam bio održiv, kvalitetniji i cjelogodišnji ne sumnjam da će naša zemlja na mađarskom tržištu i dalje ostati vodeća inozemna destinacija kada govorimo o ljetnom odmoru Mađara", poručila je Herceg.

Događanje je organizirano u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, čija je direktorica Irena Peršić Živadinov naglasila kako Primorsko-goranska županija s mađarskog tržišta trenutno bilježi gotovo jednak broj noćenja kao i rekordne 2019. godine, dok je naspram 2021. godine ostvareno 32 posto više noćenja.

Svečanosti su nazočili i Monika Udovičić iz Ministarstva turizma i sporta RH te veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić, kao i brojni uzvanici, njih više od 160, među kojima Judit Molnar, predsjednica Udruge mađarskih turističkih agencija (MUISZ) i direktorica OTP Travela Pálffy-Orbán; direktor medijskih televizijskih servisa u Mađarskoj István Sándor i zastupnik u mađarskom parlamentu Szolga József.

U sklopu obilježavanja 25. godišnjice ureda, održana je i radionica "Sell Croatia" s  više od 80 mađarskih i hrvatskih turističkih subjekata.

Bogat večernji program i predstavljanje Hrvatske i Kvarnera u Budimpešti svojim su proizvodima i poklonima uzvanicima obogatili partneri Podravka, Pannon Borbolt, Liburnia Riviera hotels, Falkensteiner hoteli, Miramare hotel Crikvenica i Jadran hoteli, a nastupio je Quartet Veljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙