FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljena 100. obljetnica Higijenskog zavoda u Splitu

SPLIT, 21. studenoga 2022.  (Hina) - Svečanom akademijom u Splitu je proslavljena 100. obljetnica osnutka Higijenskog zavoda, danas Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Ravnateljica tog zavoda Željka Karin istaknula je kako su Domovinski rat i pandemija koronavirusa bili najizazovnija razdoblja u stogodišnjem djelovanju te zdravstvene ustanove.

"Tijekom pandemije covida-19 naši su djelatnici pokazali stručnu, znanstvenu i ljudsku posvećenost zašiti zdravlja građana", rekla je Karin.

Istaknula je da će Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i dalje raditi u skladu sa svojom misijom, što znači čuvati zdravlje stanovnika Splitsko-dalmatinske županije i cijele Hrvatske.

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je čestitajući 100. obljetnicu Zavoda kako Splićani imaju veliko povjerenje u stručnost njegovih zaposlenika.

Dodao je da su ih zaposlenici "blagošću i smirujućim tonom vodili u razdoblju pandemije".

Tijekom 1922. godine osnovane su dvije zdravstvene ustanove - Bakteriološka stanica u Splitu i Institut za proučavanje i suzbijanje malarije u Trogiru, i one se smatraju pretečama današnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Splitu.

Zgrada u kojoj je smješten Zavod u Vukovarskoj ulici u Splitu izgrađena je 1933. godine na poticaj glasovitog Andrije Štampara.

Zaslužnim djelatnicima Zavoda na današnjoj su svečanosti uručena priznanja.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙