FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdravstveni turizam Istre

ZAGREB, 24. listopada 2022. (Hina) -Zdravstveni turizam na istarskom poluotoku ima iznimno dugu tradiciju. Naime, još za vrijeme Rimljana na ovom su području bile poznate današnje Istarske toplice, jedini izvor
termalne vode u Istri.

Jasno je i da more ima značajnu ulogu u zdravlju čovjeka pa je istarska obala oduvijek bila, ne samo izvor uživanja u morskim radostima, nego i pravo vrelo zdravlja. Stoga morska voda i zrak stoljećima privlače brojne posjetitelje, a danas ovaj zeleni poluotok nudi i široku ponudu zdravstvenog turizma…

U serijalu o zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj, predstavljamo njezine regije, a sada je na redu Istra, čarobno područje iza planine Učke, donosi portal Privatnismjestaj.hr. Podsjetimo, zdravstveni se turizam dijeli na tri grane, a to su: lječilišni turizam, wellness turizam i medicinski turizam. Samim ulaskom u Istru ušli ste u područje zdravlja baš zbog toliko prirodnih čimbenika dobrih za vaš organizam. Morska voda, mediteranska klima i aromatično raslinje za vaše zdravlje čine samo dobro.

LJEČILIŠNI TURIZAM

Naziva se još i rehabilitacijski, ili toplički, a provodi se u toplicama, ili bolnicama. Najpoznatije toplice u Istri su lječilište Istarske toplice koje se nalaze u Motovunskoj šumi. Svrstavaju se među prva tri termalna izvora u Europi. Medicinsko rehabilitacijski centar ima i personalizirani pristup pacijentu.

WELLNESS TURIZAM

Ovo je najpopularnija i najrasprostranjenija grana zdravstvenog turizma. Za razvoj wellnessa nisu potrebni prirodni ljekoviti činitelji iako je njegovo razvijanje lakše uz to. Wellness možete susresti u sklopu brojnih hotela, a kada je wellness u sklopu hotela, hotel sam sebe diže na ljestvici popularnosti. Također, wellness se može pronaći potpuno odvojeno od hotela kao zasebni wellness centar. U Istri se nude neki od najboljih hotela koji u sebi imaju wellness odjeljak.

Danas možemo susresti razne vrste wellness turizma, a neke od njih su emocionalni wellness gdje spoznajete pozitivne osjećaje i optimizam, intelektualni wellness gdje dobijete želju za učenjem i usmjeravanjem sebe u nekom kvalitetnijem smjeru u životu, fizički wellness obuhvaća fitness i efikasnost u poslu koji obavljate. Nadalje, tu je socijalni i duhovni wellness koji čine osobu zadovoljnom i pomaže im da spoznaju svoju vrijednost i pravilnu komunikaciju s drugima. Wellness turizam može se svrstati u programe očuvanja zdravlja i prevencije te programe namijenjene ljepoti, rekreaciji i opuštanju.

MEDICINSKI TURIZAM

Medicinski turizam definitivno je najbrže rastuća grana zdravstvenog turizma. Vrlo često ljudi misle da je zdravstveni i medicinski turizam sličan, no glavna im je razlika što medicinski turizam obuhvaća konkretne medicinske zahvate te preventivne aktivnosti, dok se zdravstveni turizam bazira na održavanju, poboljšanju zdravlja i prevenciji bolesti. Medicinski turizam također se grana na dvije vrste: estetski i dentalni turizam.
Kada govorimo o medicinskom turizmu, bitno je spomenuti da se kod njega podrazumijevaju putovanja na određena odredišta radi zdravstvene zaštite. Medicinski turizam obuhvaća kirurške zahvate, stomatološke i kozmetičke tretmane. Istra je zaista prepuna mjesta na kojima se nude estetske korekcije i dentalni tretmani. Medicinski turizam iznimno je rasprostranjen i gotovo u svakom većem gradu može se naći neka od boljih poliklinika medicinskog turizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙