FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toyotina inicijativa za bolju budućnost dalje od nulte emisije

PROMO

ZAGREB, 3. listopada 2022. (Hina) -Globalna Toyotina inicijativa „Beyond Zero – Krenimo dalje zajedno“ predstavlja Toyotinu odluku da doprinese stvaranju održivog svijeta – dalje od nulte emisije. Cilj inicijative „Beyond Zero“ je graditi svijet u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen – a sve uz pomoć Toyotine napredne tehnologije elektrifikacije i inovativne mobilnosti, uz nezaboravno korisničko iskustvo i društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj Toyota djeluje. 

Toyota je oduvijek svijet promatrala malo drukčije. Gdje drugi vide ograničenja i prepreke, Toyota vidi prilike. Zbog toga je Toyota prva krenula i na putovanje prema nultoj stopi emisije. No, to je samo početak. Osmišljena je inicijativa Beyond Zero koja ide i dalje. Od gradova koji koriste samo čisti vodik, do rješenja mobilnosti za sve, Toyota nastoji stvoriti svijet uključivosti i održivosti. Bolji svijet dalje od nulte emisije. Toyota Hrvatska kontinuirano provodi globalnu inicijativu Beyond Zero, a jedan od zadataka je i ulaganje u društveno odgovorne projekte na području mobilnosti, sigurnosti i zaštite okoliša.

Dalje od emisija

Inicijativi „Beyond Zero“ priključili su se i ovlašteni Toyota partneri u Hrvatskoj koji su pokrenuli edukativne i ekološke suradnje s osnovnim školama diljem zemlje. Školama su donirali sadnice drveća i raznog bilja koje su predstavnici Toyota ovlaštenih partnera zajedno s učenicima i profesorima zasadili. Ove aktivnosti bile su prilika za druženje, volontiranje, ali i edukaciju učenika o važnosti ekologije, uključivosti, održivosti, kao i o tome što sve Toyota čini kako bi se stvorio bolji svijet.

Dalje od očekivanja

Toyotina „Beyond Zero“ inicijativa u Hrvatskoj pruža podršku projektima i organizacijama koje se bore sa izazovima kretanja, sigurnosti i brige za prirodu putem niza projekata. Jedan od njih je i podrška Hrvatskom paraolimpijskom odboru, s kojim se promoviraju inspirativne priče, napori i uspjesi Paraolipmijaca. Istovremeno se promiču vrijednosti Toyote da putem sporta stvara inkluzivno društvo bez diskriminacija, a da putem rješenja i proizvoda za mobilnost stvara održivo društvo.

Dalje od ograničenja

Toyota Hrvatska podržava udrugu „Nismo same“, čiji je cilj pružanje edukacije i podrške oboljelima od raka i njihovim obiteljima, podizanje svijesti o važnosti prevencije te poboljšanje kvalitete i dostupnosti liječenja, bez obzira na socijalni status oboljelih. Udruga je osnovana 2017. godine, a u javnosti je najpoznatija po projektu prijevoza žena na kemoterapiju pod nazivom „Nisi sama – ideš s nama“. Projekt je nastao na osnovi istraživanja koje je pokazalo da svaka četvrta žena koja se liječi od raka nema riješeno pitanje prijevoza na kemoterapiju. Od 2018. do danas udruga je bila potpora za 650 žena te im je osigurala više od 20000 vožnji.

Toyota Hrvatska podršku udruzi dala je u realizaciji novog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“. Projekt se temelji na organizaciji „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kroz različite aktivnosti cilj je pružiti podršku prvenstveno novooboljelim ženama iz manjih sredina koje nemaju lagan pristup zdravstvenim i drugim ustanovama. Njima udruga „Nismo same“ omogućava da u opuštenoj atmosferi liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima, i drugim stručnjacima, bez srama postave sva ona pitanja koja ih muče vezano uz dijagnozu i suživot s rakom. Toyota Hrvatska je za potrebe realizacije projekta osigurala prijevoz članica udruge i liječnika te drugih stručnjaka, osiguravajući tako mobilnost i dostupnost, bez obzira na ograničenja.

 

Vizija nulte stope nezgoda

Nakon poznatih sigurnosnih funkcija koje su dostupne u svim Toyotama, sigurnosni koncept Toyota širi i na tehnologiju autonomne vožnje. Počinje sa sustavom T-Mate, odnosno čitavim nizom senzora koji okružuju vozilo, uvijek su na oprezu i brinu o svima uključenima u promet. Povrh toga, stalno težimo daljnjem razvoju te tehnologije. Misija nam je spriječiti ozljede uslijed prometnih nezgoda. Toyota je kreirala i napredan digitalni softver za analizu učinaka različitih vrsta sudara na ljudsko tijelo. Vrijednost sustava THUMS toliko je značajna da ga je Toyota podijelila sa svim proizvođačima automobila kako bi što veći broj ljudi imao koristi od ove tehnologije.

Vodeći u elektrifikaciji

Toyota ide dalje od nulte emisije potvrđujući ulogu predvodnika u elektrifikaciji koja je počela prije 25 godina, predstavljanjem Toyota Priusa, a nastavlja se i danas kroz ponudu četiri elektrificirana pogonska sklopa kako bi potrošači imali pravu tehnologiju u pravom trenutku za svoje potrebe. Toyota na tržištu nudi hibride, plug-in hibride, baterijska električna vozila te vozila s pogonom na vodik, koja tijekom vožnje čiste zrak i iza sebe ostavljaju samo vodu.  

Vodeći u mobilnosti

Toyota je posvećena svojoj transformaciji od proizvođača automobila u kompaniju za mobilnost. Osmišljavamo rješenja za mobilnost brinući o kretanju svakog pojedinca, bez obzira na njihova ograničenja, kako bismo doprinijeli stvaranju uključivog društva. Potrebe za mobilnošću se stalno mijenjaju, tako da posljednjih godina kompanija ulaže u razvoj dijeljene i zajedničke mobilnosti, kao i sredstava za mobilnost koja olakšavaju život osobama sa invaliditetom.

Vodeći u iskustvu stranaka

Toyota želi stvarati nezaboravna korisnička iskustva, bilo u prodajnom salonu, online ili u automobilu, tijekom čitavog trajanja vlasništva Toyota vozila – spajajući tako kvalitetu, trajnost i pouzdanost s naprednom uslugom održavanja. Toyotin cilj je postizanje potpunog zadovoljstva stranaka i nulta stopa nezgoda.

Toyotin ekološki izazov 2050.

Naš globalni Ekološki izazov 2050., objavljen 2015. godine, obuhvaća šest izazova. Oni pokrivaju sve aspekte našeg poslovanja, naših istraživanja novih proizvoda i tehnologija, te naše uloge u pružanju podrške pojedincima i zajednicama da uče i provode poboljšanja u prirodnom svijetu koji ih okružuje i stvaraju ekološku održivost.

Izazov 1: Nova vozila s nultom emisijom C02

Izazov 2: Nulta emisija C02 u životnom ciklusu

Izazov 3: Tvornice s nultom emisijom C02

Izazov 4: Minimalna i optimalna potrošnja vode

Izazov 5: Pokretanje sustava temeljenog na recikliranju

Izazov 6: Uspostavljanje budućeg društva u skladu s prirodom

 

 

 

 

 

 

 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙