FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CRO Race postao dijelom ProSeriesa

ZAGREB, 2. listopada 2022. (Hina) - Utrka CRO Race od sljedeće će sezone biti dijelom ProSeries kategorije Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), objavili su organizatori po završetku ovogodišnjeg izdanja koje je okončano trijumfom Slovenca Mateja Mohoriča u Zagrebu.

 CRO Race je dosada imala UCI-jevu kategoriju 2.1 te je stoga mogla dovesti najviše devet "WorldTour" momčadi, a i kao takva je ove godine privukla aktualnog pobjednika "Tour de Francea" Danca Jonasa Vingegaarda kao i pobjednika "Toura" iz 2018. te trećeg s ovogodišnje najveće svjetske utrke Velšanina Gerainta Thomasa. Unapređenjem u ProSeries kategoriju CRO Race je stigla na samo stepenicu ispod najviše "WorldTour" razine što znači mogućnost dovođenja još većeg broja vozača iz samog svjetskog vrha. 

 "Ovogodišnji CRO Race bio je zaista sjajno sportsko događanje, od velikih imena profesionalnog biciklizma, čak šest 'WorldTour' timova do natjecatelja koji su osvajali najveće biciklističke utrke. I u ovom izdanju opet se pokazala fenomenalna dodatna vrijednost događanja, utrka je prošla kroz cijelu državu, prikazani su najljepši kadrovi i lokacije Hrvatske, a izvrsna medijska praćenost na svjetskoj razini i činjenica da je CRO Race bio prikazan u 190 zemalja razlog su za zadovoljstvo nas organizatora, ali i svih partnera i sponzora koji su podržali ovaj projekt. Naš trud i nastojanja da utrka iz godine u godinu bude bolja i jača u sportskom i organizacijskom smislu prepoznao je i UCI sretan sam što mogu objaviti kako je kategorizacija utrke unaprijeđena pa će tako CRO Race u razdoblju od 2023. do 2025. godine biti u kategoriji ProSeries. Potvrda je to kako je sve ono što smo do sada radili bilo profesionalno i sigurni smo kako će sljedeća izdanja biti još spektakularnija", izjavio je Vladimir Miholjević, direktor CRO Racea.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙