FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt "Oni žive" o kulturalnim navikama studenata predstavlja se u subotu

ZAGREB, 14. rujna 2022. (Hina) -  Projekt "Oni žive - studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umjetničke prakse", koji se bavi  istraživanjem i dokumentiranjem svakodnevnog života u studentskim domovima i njihovim kulturalnim navikama, bit će predstavljen u subotu, najavio je ICARUS Hrvatska.

Projekt se bavi i njihovim slobodnim vremenom, međusobnim odnosima, odnosima između spolova te studentskim društveno-političkim angažmanom od kraja Drugog svjetskog rata do danas, priopćila je udruga  ICARUS u srijedu.

Cilj mu je potaknuti studentsku populaciju na sudjelovanje u razumijevanju i zajedničkom kreiranju suvremene umjetnosti, korištenjem arhivskoga gradiva i uključivanjem u participativne umjetničke aktivnosti tijekom rezidencijalnih boravaka umjetnika u studentskim domovima.

Partneri projekta predstavit će aktivnosti u vezi s prikupljanjem i objavom gradiva o studentskom životu, organizacijom umjetničkih rezidencija i izložbi vezanih uz studentske kulturne prakse te objavom priručnika o digitalnom arhiviranju i usmenoj povijesti.

Uz to, najavit će nove programe, tj. izložbe, radionice i okrugle stolove, koje se u idućim mjesecima planira organizirati u Zagrebu.

U sklopu projekta otvorene su i digitalne zbirke fotografske građe koje dokumentiraju život studenata.

U njih je uvrštena i zbirka posvećena Zagrebu na kojoj su surađivali bivši i sadašnji studenti zagrebačkog sveučilišta, studentske udruge i sveučilišna tijela.

Građa se prikuplja u digitaliziranom ili izvorno digitalnom obliku u svrhu objave na otvorenoj platformi Topoteka, gdje se nalazi i zbirka o Zagrebu.

U programu sudjeluju suradnice iz Doma kulture Studentski grad iz Beograda, s Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, iz udruge ICARUS Hrvatska i drugi.

Projekt je započet 2020. u okviru programa "Kreativna Europa", rezultati i završetak projekta planirani su za veljaču 2023.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙