FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Avioni HRZ-a na zrakoplovnoj manifestaciji Airpower22 u Zeltwegu

ZAGREB, 31. kolovoza 2022. (Hina) - Akrobatska grupa „Krila Oluje“ i jedan MiG-21 iz sastava 191. eskadrile lovačkih aviona sudjelovat će na zrakoplovnoj manifestaciji Airpower22 u mjestu Zeltweg u Austriji 2. i 3. rujna ove godine, najavilo je u srijedu Ministarstvo obrane. 

 Airpower22 tradicionalna je međunarodna izložba zrakoplovne tehnike koja se održava svake dvije godine i predstavlja najveću i najatraktivniju zrakoplovnu manifestaciju u ovom dijelu Europe. Hrvatska je do sada nekoliko puta sudjelovala na tom događaju sa svjetski poznatom akrobatskom grupom „Krila Oluje“ i transportnim helikopterima. Ovo je prvi puta da se na j događaj upućuje i MiG-21.

 „Krila Oluje“ oba će dana zrakoplovne manifestacije izvesti program u formaciji šest aviona.

„Airpower22  je manifestacija koja je izuzetno popularna i posjećena. Organizacija je uvijek na visokoj razini, puno zrakoplova i letenja, a bogat program za sve posjetitelje, entuzijaste, a posebno fotografe osiguravaju nenadmašni prizori s očaravajućim planinama u pozadini. Zbog toga je i nama pilotima uvijek drago sudjelovati na ovoj manifestaciji“, rekao je vođa akrobatske grupe „Krila Oluje“ bojnik Darko Belančić.

 191. eskadrila lovačkih aviona izrazito je ponosna na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici te je u planu posjetiteljima prikazati avion MiG-21 kroz letački program u trajanju od šest minuta. Piloti HRZ-a prikazat će manevarske sposobnosti ovog legendarnog aviona kao i vještinu i profesionalnost. Let će se oba dana provoditi iz Zagreba bez slijetanja u Zeltweg, navodi MORH. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙