FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: INA - Industrija nafte d.d. - Održana izvanredna Sjednica Uprave i Nadzornog odbora

Zagreb (Hina OTS) - INA-Industrija nafte d.d. Zagreb, Avenija V. Holjevca 10, OIB: 27759560625, objavljuje kako slijedi:

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Nadzorni odbor Ine primio je na znanje zaključke s izvanredne sjednice Uprave Ine, održane jučer na temu USKOK-ove istrage protiv Damira Škugora.

Predstavljeni su preliminarni nalazi interne istrage koji će se još nadopuniti, a prema kojima je identificiran određeni broj točaka u kojima su Damir Škugor i njegovi podređeni jasno prekršili interna pravila i procedure, što je dovelo do značajne financijske štete po Inu.

Sukladno preliminarnim internim nalazima, Uprava Ine odlučila je poduzeti niz osobnih, korektivnih i preventivnih radnji.

Prije svega, donijela je odluku o suspenziji Damira Škugora s pozicije direktora Plina i energije, a njegov ugovor o radu bit će raskinut.

Damir Škugor bit će opozvan iz nadzornih odbora u kojima predstavlja Inu kao dioničara. Također, ostali zaposlenici za koje se utvrdi da su nesavjesno postupili unutar svojih odgovornosti i ovlasti vezano za predmetni slučaj bit će suspendirani.

Kako bi se izbjegla daljnja šteta za Inu, Uprava je zaustavila sva daljnja plaćanja i preuzimanje obaveza prema spornim ugovorima koji su predmet USKOK-ove istrage te zatražila raskid tih ugovora, nakon pravnog razmatranja.

U međuvremenu, privremeno je suspendirano donošenje svih odluka i prava potpisa koji se odnosi na bilo koju prodaju plina s fiksnom cijenom plina.

Do daljnjega, Uprava Ine bit će donositelj odluke za podnošenje obvezujućih ponuda ili sklapanje bilo kojeg ugovora o prodaji plina s fiksnom cijenom plina.

Nadalje, INA će poduzeti sve potrebne aktivnosti radi pristupanja postupku povrata financijskih sredstava.

S obzirom da kontrolni mehanizmi u Ini nisu adekvatno funkcionirali u poslovnim procesima, Nadzorni odbor Ine zatražio je vanjsku reviziju internih procesa, principa donošenja odluka te ugovora o prodaji i kupnji plina, a sve u svrhu poboljšanja i transparentnosti poslovnih procesa.

Konačno izvješće Inine interne istrage očekuje se u narednim tjednima, a posljedično će se uvesti i dodatni mehanizmi kontrole.

 

Izvornik je dostupan klikom na PDF

 

Napomena o izvoru:
INA - Industrija nafte d.d.
Av. V. Holjevca 10, Zagreb
Odnosi s investitorima
Tel.: + 385 1 645 0000
Fax:  + 385 1 645 2444
e-mail: investitori@ina.hr
web: www.ina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙