FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završna konferencija projekta „Skupa izvan klupa“ za djecu s i bez oštećenja vida

ZAGREB, 29. kolovoza 2022. (Hina) - Završna konferencija projekta „Skupa izvan klupa“ održana je u ponedjeljak, a cilj joj je bio obogatiti izvannastavne aktivnosti redovnog programa odgoja i obrazovanja tako da se djeci s i bez oštećenja vida osigura obrazovni sadržaj obogaćen kreativnošću, prihvaćanjem i uvažavanjem.

Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a partner u projektu bila je Osnovna škola „Dr. Ivan Merz“ iz Zagreba, priopćio je Hrvatski savez slijepih.

Na konferenciji djeca bez oštećenja vida iz OŠ „Dr. Ivan Merz“ i djeca s oštećenjem vida iz različitih krajeva Hrvatske zajedno su odglumila niz skečeva, a u tome im je pomogao predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić koji je ujedno bio i izvoditelj dramskih radionica na projektu.

Djeca su naučila skečeve tijekom boravka u socijalizacijskom kampu koji se održao od 6. do 10. srpnja u ERKS Premantura - prilagođenom i pristupačnom objektu edukacijsko-rehabilitacijskog kampa za osobe s oštećenjem vida.

U okviru četverodnevnog socijalizacijskog kampa, održano je mnoštvo socijalizacijskih, rekreacijskih te izražajno-kreativnih aktivnosti za djecu s i bez oštećenja vida osnovnoškolske dobi, a koja pohađaju predmetnu nastavu unutar hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava.

Neke od aktivnosti u kampu uključivale su dramske, edukacijsko-rehabilitacijske i sportske radionice, uz društvene igre prilagođene osobama s oštećenjem vida, talent show, karaoke i igre na plaži. Sve se odvijalo pod vodstvom stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u radu s osobama s oštećenjem vida.

Poseban naglasak cijelog projekta je na povećanju socijalnih vještina te znanja i kompetencija u području socijalne uključenosti, jednakopravnosti, međusobnog razumijevanja i prihvaćanja, kreativnog izražavanja i stvaralaštva, kao i unaprjeđenja aktivnog života, sveobuhvatno podižući kvalitetu uključivanja u društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙