FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

BRUXELLES, 28. kolovoza 2022. (Hina) - Sljedeći tjedan ministri obrane država članica EU-a okupit će se na neformalnom sastanku u Pragu gdje će razgovarati o ruskoj agresiji na Ukrajinu i njezinu utjecaju na sigurnost EU-a.

 Češko predsjedništvo organizira neformalni sastanak u  ponedjeljak i utorak u Pragu na kojem će se razgovarati, između ostaloga, o mogućnosti obuke ukrajinskih vojnika u državama članicama EU-a.

 “Rat koji traje i koji će još trajati zahtijeva napor ne samo u smislu opskrbe materijalom nego i obuke i pomoći u organiziranju vojske ", izjavio je nedavno visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell.

 “Kada isporučujemo oružje, koje je prilično sofisticirano i zahtijeva prilično važnu obuku da bi se moglo koristiti”, rekao je Borrell, dodajući da se obučavanje neće obavljati na ukrajinskom teritoriju nego u nekim članicama EU-a.

  Odmah nakon ministara obrane, u utorak i srijedu sastaju se ministri vanjskih poslova država članica na tradicionalnom neformalnom sastanku tzv. Gymnichu.

 Oni će također razgovarati o ruskoj invaziji na Ukrajinu i njezinim globalnim posljedicama te o daljnjim sankcijama protiv Rusije. Ministri će također razgovarati o europskoj budućnosti Ukrajine, Moldavije i Gruzije.

  U petak se u Pragu održava još jedan neformalni ministarski sastanak, ovaj put ministara zaduženih za kohezijsku politiku.

 Sljedeći tjedan zastupnici Europskog parlamenta počinju s radom nakon ljetne stanke. U Bruxellesu će se održati nekoliko sastanaka parlamentarnih odbora.

 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙