FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodno studentsko natjecanje trkaćih automobila u Novom Marofu

ZAGREB, 24. kolovoza 2022. (Hina) - Međunarodno natjecanje studenata u izradi bolida "Formula Student Alpe Adria" održava se od 23. do 28. kolovoza u Novom Marofu, a na njemu će sudjelovati 1200 studenata iz 15 zemalja svijeta, priopćili su u utorak iz inženjerske tvrtke DOK-ING.

Kao dio međunarodnog obrazovnog projekta "Formula Student", cilj je natjecanja edukacija studenata inženjerstva, razvoj novih tehnologija, jačanje STEM područja i umrežavanje timova iz različitih pametnih tvrtki.

Tijekom četiri dana natjecanja timovi studenata dizajniraju, konstruiraju, testiraju i utrkuju se s prototipovima trkaćih automobila te predstavljaju tehničke karakteristike svojih vozila kako bi dokazali da su razvili najbolji trkaći automobil. 

Automobili i njihova konstrukcija ocjenjuju se nizom pravila koje utvrđuju IMECHE (Institucija inženjera strojarstva) i SAE (Udruga inženjera automobilske industrije), a fokus natjecanja je na sigurnosti, kako bi se minimalizirala mogućnost nezgoda. 

Bolidi se vrednuju kroz dvije kategorije disciplina, a to su statički i dinamički faktori. Dinamičke discipline zanimljivije su gledateljstvu, a sastoje se od "Ubrzanja", "Osmice", "Sprint utrke" i "Utrke izdržljivosti", koju završavaju najkvalitetnije izrađena vozila.

Statičke discipline obuhvaćaju "Inženjerski dizajn", "Ekonomičnost izrade vozila" i "Poslovni plan".

Jedan je od vodećih sponzora ovogodišnjeg izdanja "FS Alpe Adria" inženjerska tvrtka DOK-ING, koja se bavi razvojem i proizvodnjom robotskih i autonomnih sustava te opreme za posebne namjene.

"Formula Student" u Hrvatskoj se prvi put održala 2017. godine pod imenom "Formula Student Alpe Adria" i od tad bilježi porast u broju prijavljenih ekipa, natjecateljskim disciplinama te sponzorima, donatorima i sucima, a natjecanje je prvi put u svijetu održano 1981. godine u Americi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙