FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski festival hodanja postao članom svjetske asocijacije hodanja (IML)

GOSPIĆ, 6. kolovoza 2022. (Hina) - Hrvatski festival hodanja kroz Liku postao je ovog tjedna članom IML obitelji (International March League), tj. svjetske asocijacije hodanja, priopćio je  Hrvatski savez hodanja (HSH).

To znači da će već hodnje u rujnu u Otočcu, odnosno uz Gacku, te rutom Nikola Tesla u okolici Gospića i službeno biti dio godišnjeg kalendara IML-ovih hodnji i sudionicima će ovogodišnja hodnja nositi prve kilometre za bodove za značke i medalje IML-a, rekao je Hini predsjednik Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević.

“Članstvo u ovoj svjetskoj asocijaciji je plod našeg nekoliko godina intenzivnog rada i učenja od IML-a, a inspektori iz Francuske na prošlogodišnjoj su hodnji kroz Liku ocijenili da je manifestacija ispunila sve uvjete za članstvo”, rekao je Radošević.

Najavio je da će na iduću njihovu hodnju doći predstavnica IML-a iz Njemačke da bi domaće organizatore uhodala u složeni i precizan sustav skupljanja bodova IML-a za za njihove značke i medalje hodačima.

“Ponosan sam što je ova lička manifestacija postala dio te svjetske obitelji i uvjeren da će HSH zajedno sa svojim volonterima opravdati očekivanja”, rekao je Radošević koji je uz Milu Milkovića iz tvrtke Lika Travel najuži dio organizacijskom tima Hrvatskog festivala hodanja.

Dodao je da će se taj festival održati u rujnu po četvrti put i to po tri hodnje na ruti Nikola Tesla u Gospiću 3. rujna i po tri na ruti Gacka u Otočcu 4. rujna, a prijave već traju (www.stotinka.hr). Po dvije hodnje su u duljanama 10+, 20+ i 30 i više kilometara.

Slijedi na svim rutama, u Čovićima, Prozoru, Ličkom Lešću i Sincu, kao i u Smiljanu, Debelom Brdu, Bužimu i Žabici - osvježavanje oznaka i provjera prohodnosti, da sudionici ne bi nailazili na neželjene prepreke.

Prijašnjih je godina najviše sudionika bilo iz Hrvatske, ali ih je bilo i iz Njemačke, SAD-a, Francuske, Norveške, Slovenije i BiH, a za ovu je godinu već, primjerice, prijavljeno 47 hodača iz Francuske, a za sljedeću godinu imamo najavu "vrlo ozbiljnog broja sudionika iz Nizozemske", istaknuo je Radošević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙