FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup u Varaždinskim Toplicama: Termalna voda potencijal razvoj grada

VARAŽDINSKE TOPLICE, 3. lipnja 2022. (Hina) - U Varaždinskim Toplicama u petak je održan međunarodni skup „Termalna voda jučer, danas, sutra“ na kojem je naglašeno da termalni izvori predstavljaju ogroman potencijal za razvoj ovog grada u Varaždinskoj županiji.

Organizator 4. međunarodnog skupa o termalnoj vodi je Turistička zajednica grada Varaždinskih Toplica, a sudjeluju predstavnici iz Mađarske i Hrvatske.

Lana Husnjak, direktorica topličke Turističke zajednice, naglasila je da su termalna voda i kulturna baština, koje Varaždinske Toplice imaju, motivi za organizaciju stručnog skupa.

„Okupljamo vrhunske stručnjake, koji se temom termalne vode, ali i kulturne baštine, bave s različitih aspekata, od ekonomije i gospodarstva, kulture, arheologije, do turizma, medicine i liječenja“, kazala je Husnjak te dodala da se ovakvim umrežavanjem dobivaju nove ideje za projekte.

O vodi kao resursu za transformacijski turizam za novo doba govorila je Romana Lekić, savjetnica dekana Edward Bernays Visoke škole u Zagrebu.

„Svjetska turistička organizacija nas podržava jer je rekla da putovanje postaje putovanje osobnog razvoja u kome je autentičnost, identitet lokalne zajednice ono što ljude privlači“, rekla je Lekić.

„Naša priroda je savršeno očuvana. Voda; dođite u bilo koji kafić, otvorite slavinu i popijete čašu vode. To su fenomenalne stvari“, dodala je.

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković istaknula je ulogu potencijala za razvoj u svijetlu klimatskih promjena i njihovom prilagođavanju.

„Ako znamo da se moramo klimatski prilagoditi što prije, ovdje nam stručnjaci govore što napraviti i kojim putem ići. Mi se pripremamo za nacionalni plan oporavka i otpornosti upravo u sferi turizma“, kazala je gradonačelnica.

Međunarodni skup otvorila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

„Temelje u termalnim izvorima imamo, ali da bi se to razvijalo potrebno je kontinuirano ulagati i u infrastrukturu. U prilog tome govori da se gradi Spinalni centar“, rekla je Zagorec. Najavila je daljnju podršku Varaždinske županije kako bi se Varaždinske Toplice pozicionirale kao moderni europski lječilišni centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙