FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri 37 novozaraženih, stabilna epidemiološka situacija

PULA, 31. ožujka 2022. (Hina) - Unatoč jučerašnjem blagom porastu dnevnog broja novozaraženih, u Istri je epidemiološka situacija stabilna, a u posljednja 24 sata potvrđeno je novih 37 slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 254 uzorka briseva na covid-19, potvrđeno je 37 novozaraženih osoba s istarskog područja dok se od jučer oporavilo se 25 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na liječenju se nalazi 26 pacijenata, od kojih su na Odjelu za infektologiju 23 osobe, u respiracijskom centru dvije osobe te na odjelu za ginekologiju jedna osoba.

Po riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Dina Kozlevca od ukupnog broja zaraženih u Istri 50 posto njih odnosi se na radno aktivne osobe, 31 posto na osobe do 19 godina a 19 posto na osobe starije od 65 godina. 

"Neovisno o stabilnoj situaciji sve covid ambulante u Istri ostaju i dalje otvorene. Što se škola tiče, trenutno imamo 290 učenika i 47 učitelja odnosno profesora zaraženih koronavirusom dok je 103 učenika i šest profesora u samoizolaciji", istaknuo je Kozlevac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙