FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 250 novozaraženih, umrle dvije osobe

ZAGREB, 27. ožujka 2022. (Hina) - U posljednja 24 sata u gradu Zagrebu je zabilježeno 250 novozaraženih osoba, a dvije su umrle, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 237.912, što su 404 osobe više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 375 uzoraka PCR testiranja, a 160 je nalaza bilo pozitivno.

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 289 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za tri osobe. 

Od 289 covidom zaraženih osoba: 68 su kontakti pozitivnih osoba, dvije su doputovale iz BiH i Njemačke, 56 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 21 osobu obrada je u tijeku, a jedna je obrađena od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. 

Za 138 osoba poslana je uputa o mjerama, kod jedne je moguća izloženost na radnom mjestu, jedna je osoba zarazi bila izložena u zdravstvenoj ustanovi, a jedna u odgojno-obrazovnoj ustanovi. 

U Karanteni Grada Zagreba trenutačno je sedam osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada novoobolio je jedan korisnik.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za cijepljenje Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙