FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju koronavirus otkriven kod nove 71 osobe, 56 ih se oporavilo

ČAKOVEC, 11. ožujka 2022. (Hina) - Koronavirus je otkriven kod nove 71 osobe, a 56 ih se oporavilo u protekla 24 sata u Međimurskoj županiji gdje je trenutno poznato 354 aktivnih slučajeva zaraze, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Međimurski Zavod za javno zdravstvo testirao je 117 uzoraka, od čega je evidentirao 48 pozitivnih nalaza na virus, što je 42,8 posto pozitivnih od broja testiranih, a brzim antigenskim testom potvrđeno je 11 pozitivnih pacijenata.

Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om covid dokazan kod 12 osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječe se 24 covid pozitivna pacijenta, u protekla 24 sata hospitalizirana su dva, isto toliko ih je otpušteno, a jedan je na invazivnoj respiraciji.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo, te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu će se akcija cijepljenja održati na cjepnom punktu u Prelogu od 9 do 12 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙