FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 454 novozaraženih, šestoro umrlih

ZAGREB, 10. ožujka 2022. (Hina) - Prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu su u četvrtak 454 novooboljele osobe, broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 232.293, što je 211 osoba više nego jučer, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo šest osoba.  

To su izvijestili iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" gdje su u protekla 24 sata, u Službi za kliničku mikrobiologiju, obrađena 702 uzorka PCR testiranja, a 334 su nalaza bila pozitivna.  

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 485 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 43 osobe. Od 485 covidom zaraženih osoba 88 su kontakti covid pozitivnih osoba, tri su osobe doputovale iz Srbije, Švedske i Velike Britanije, 132 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 46 osoba obrada je u tijeku, a dvije osobe pregledao je nadležni liječnik obiteljske medicine.

 Za 209 osoba poslana je uputa o mjerama, dok je kod pet moguća izloženost na radnom mjestu.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je pet osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika i jedan zdravstveni djelatnik.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljene su 292 osobe, 40 prvom i 184 booster dozom. Od toga je na Velesajmu cijepljeno 188 osoba, 33 prvom i 117 booster dozom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙