FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju zaražene nove tri osobe, u padu brojke na tjednoj razini

ČAKOVEC, 7. ožujka 2022. (Hina) - U Međimurskoj županiji zaraza covidom potvrđena je kod nove tri osobe, a sve epidemiološke brojke u prošlom tjednu bilježe pad, priopćio je u ponedjeljak županijski  Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u protekla 24 sata PCR testiranjem nisu utvrđeni pozitivni nalazi, a od 82 osobe testirane tijekom vikenda brzim antigenskim testom virus je potvrđen kod tri osobe, što je 3,6 posto od broja testiranih..

Oporavile su se 73 osobe, pa su u županiji trenutno poznata 392 aktivna slučaja zaraze.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječe se 34 covid pozitivne, protekla 24 sata nema novih hospitaliziranih, pet ih je otpušteno, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenta.

U Međimurju u ponedjeljak sedmodnevna incidencija na testiranja PCR metodom iznosi 359 pozitivnih na 100.000 stanovnika, što je manje u odnosu na tjedan ranije kada je incidencija bila 581.

Dvotjedna incidencija iznosi 940, dok je tjedan ranije bila 1789 pozitivnih na 100.000 stanovnika.

U proteklih sedam dana PCR-om su testirane 932 osobe te je udio pozitivnih u broju testiranja 42,3 posto.

Stoga, sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad, ističu iz Stožera.

Podsjećaju građane da se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙