FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU zamrzava imovinu Putinu i Lavrovu

BRUXELLES, 25. veljače 2022. (Hina) - Europska unija će zamrznuti bankovne račune ruskog predsjednika Vladimira Putina i ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova, izjavio je u petak austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg.

Scallenberg je po dolasku na izvanredni sastanak ministara vanjskih poslova rekao da će Putinu i Lavrovu biti zamrznuti bankovni računi, ali neće im biti zabranjeno putovanje, “jer se želi ostaviti mogućnost pregovora kako bi se okončalo nasilje u Ukrajini.

Putin i Lavrov nisu uključeni u novi paket sankcija, koji je sinoć dogovoren na sastanku čelnika država članica, a danas bi ga trebali i formalno usvojiti ministri vanjskih poslova.

O zamrzavanju imovine Putina i Lavrova prvi je pisao Financial Times, koji se poziva na više izvora, prema kojima nijednom od njih ne bi bilo zabranjeno putovanje.

Ministri vanjskih poslova država članica okupili su se u petak na izvanrednom sastanku na kojem će usvojiti novi paket sankcija protiv Rusije i razgovarat o novom, trećem paketu.

Čelnici Europske unije postigli su u četvrtak dogovor o novim sankcijama ruskom financijskom, energetskom i transportnom sektoru, o kontroli izvoza tehnologija Rusiji kao i o sankcijama pojedincima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙