FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Primorsko-goranskoj županiji 75 novozaraženih, dvije osobe umrle

RIJEKA, 31. siječnja 2022. (Hina) - U Primorsko-goranskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom kod 75 osoba, a u riječkoj bolnici su od covida-19 umrle dvije starije osobe, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Testirano je 870 osoba, a udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 8,62 posto.

Iz Rijeke i okolice je 61 novooboljela osoba, petero je s crikveničkog područja, četvero s liburnijskog područja, dvoje iz Gorskog kotara, a po jedna novozaražena osoba je s otoka Lošinja, Raba i Cresa.

Radno aktivnoj populaciji pripada 48 novooboljelih, 18 je mlađih osoba, a devetero je starijih od 65 godina.

Ozdravilo je 1014 osoba pa je u županiji sada aktivno 10992 slučajeva covida-19.

U riječkoj bolnici smješteno je 115 oboljelih, a uz pomoć respiratora liječi se devet osoba.

Udjel hospitaliziranih osoba u ukupnom broju aktivnih slučajeva Covida-19 u županiji je 1,04 posto.

Glavni županijski epidemiolog županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević izjavio je da je imunost populacije stečena na bazi cijepljenja i nedavnog prebolijevanja ipak rezultirala boljim stanjem u bolničkom sustavu te da je situacija s opterećenjem riječke bolnice podnošljiva.

Istaknuo je da je školski sustav u županiji opterećen s izostancima zbog izolacija i samoizolacija te da je potkraj prošlog tjedna bio pozitivan 1251 učenik, u samoizolaciji je bilo 3883 učenika, a online nastavu imalo je 225 razreda.

Široka primjena mjere samoizolacije znatno smanjuje mogućnost održavanja odgovarajuće razine nastave i zato je dobro da bude zamijenjena testiranjem, rekao je Rončević navodeći da će testiranje biti organizirano tako da roditelji obave testiranje prije dolaska učenika u škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙